Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Αλλού τα περιμέναμε και αλλού μας ήρθαν τα πρωτότυπα ηλεκτρικά μοντέλα της Husqvarna. Όλοι περίμεναν Η BMW και η Husqvarna τολμούν να παρουσιάσουν πρώτοι τα σοβαρά τους ηλεκτρικά σχέδια.τη Σουηδική εταιρία να παρουσιάσει τα ηλεκτρικά της μοντέλα στην EICMA στο Μιλάνο τον Νοέμβριο, ωστόσο οι άνθρωποι της φίρμας έκαναν την έκπληξη και αποκάλυψαν τα μοντέλα τους στην έκθεση αυτοκινήτου IAA της Γερμανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Husqvarna σε ένα φουτουριστικό περίπτερο είχε σε κοινή θέα την ηλεκτρική μοτοσικλέτα e-Pilen, το ηλεκτρικό scooter Vektorr και το μικρό πατίνι Btlz. Το πιο εντυπωσιακό αδιαμφισβήτητα είναι το scooter το οποίο πραγματικά έχει βγει από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Διαθέτει μονόμπρατση στήριξη στην ανάρτηση τόσο εμπρός όσο και πίσω, ενώ στο εμπρός μέρος δεσπόζει το τεράστιο στρογγυλό LED φωτιστικό σώμα.

Το e-Pilen ανήκει στην οικογένεια των Vitpilen με σαφώς πιο φουτουριστικές λεπτομέρειες.

Μέσα στο 2022 αναμένεται να δούμε τα ηλεκτρικά μοντέλα στην παραγωγή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην περίπτωση του e-Pilen ο σχεδιασμός παραπέμπει στη σειρά Vitpilen. Στη θέση του κινητήρα έχουνΤο e-Pilen διαθέτει κορυφαίες αναρτήσεις WP, φρένα της ByBre ενώ το πλαίσιο είναι χωροδικτύωμα. τοποθετηθεί τρεις αποσπώμενες μπαταρίες οι οποίες είναι πολύ πιθανό να ακολουθούν τις τεχνικές προδιαγραφές των ανταλλακτικών μπαταριών που έχουν συμφωνήσει Honda, Yamaha, Piaggio και KTM. Η αυτονομία αναμένεται στα 100 χιλιόμετρα, ενώ η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα θα είναι 10,7 ίππους. Η μετάδοση θα γίνεται με αλυσίδα, ενώ η τελική ταχύτητα υπολογίζεται κοντά στα 120Km/h.

Στην περίπτωση του Vektorr σε πρώτη φάση η ισχύς του κινητήρα θα είναι μικρή με τον ηλεκτροκινητήρα θα αποδίδει περίπου 3 kW. Η τελική ταχύτητα θα περιορίζεται στα 45Km/h, ενώ η αυτονομία θα αγγίζει τα 95 χιλιόμετρα. Τα ηλεκτρικά μοντέλα της Husqvarna θα μας απασχολήσουν ξανά στην EICMA, ενώ είναι πολύ πιθανό μέσα στο 2022 να είναι διαθέσιμα.

Το Vekktor είναι ξεκάθαρα το πιο φουτουριστικό scooter που παρουσίασε η Husqvarna.

Οι τρεις αποσπώμενες μπαταρίες έχουν τις τεχνικές προδιαγραφές του μνημονίου συνεργασίας των Honda, Yamaha, KTM και Piaggio.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έπεσαν οι υπογραφές για τις ανταλλακτικές μπαταρίες από τέσσερις κατασκευαστές

Continental και Varta εξελίσσουν μπαταρίες ηλεκτρικών scooter

Ίσως, το 2022 να έχουμε το πρώτο ηλεκτρικό scooter της Husqvarna

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης