Φαίνεται πως τελικά τα “βρήκαν” Αθλητική Ομοσπονδία και “Άρης”, με το MiniGP Cup να ξεκινά επιτέλους την Κυριακή 8 Ιουλίου στην πίστα Kartodromo των Αφιδνών.

Μετά τη συμπλήρωση και της πενταετίας, ο αθλητικός σύλλογος «Άρης» ανακοινώνει την 6η έκδοση του αναπτυξιακού θεσμού που ίδρυσε και καθιέρωσε, του MiniGP Cup. Για το 2018 θα διοργανωθούν οι εξής 3 αγώνες:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

–        8 Ιουλίου Αφίδνες

–        23 Σεπτεμβρίου Πάχη

–        28 Οκτωβρίου Αφίδνες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Oι τοποθεσίες διεξαγωγής μπορεί να διαφοροποιηθούν ανάλογα με τις εξελίξεις στο θέμα της δυνατότητας κάθε χώρου να φιλοξενήσει το θεσμό. Οι αγώνες θα είναι όπως πάντα μονοήμεροι, αλλά θα έχουν πλέον 2 σκέλη τα οποία και θα βαθμολογούνται ανεξάρτητα. Θα βγαίνει όμως νικητής αγώνα και ακολούθως θα δημιουργείται κατάταξη εξάδας αγώνα, η οποία θα μετέχει της απονομής ημέρας,  ακριβώς όπως γίνεται στο Motocross.

Κατηγορίες MiniGP Cup

1.   Για το 2018 συνεχίζονται οι κατηγορίες MiniGP 1 και MiniGP όπως έχουν καθιερωθεί (9-13 και 13-17 ετών αντίστοιχα). Η κατηγορία KidGP αφορά πλέον στις ηλικίες 9-12 ετών, ενώ θεσπίζεται η κατηγορία KidGP1 για αθλητές/τριες 8-10 ετών. Ακόμα, εκτός της κατηγορίας MiniGP, τα ανώτατα ηλικιακά όρια κάθε κατηγορίας αυξάνονται κατά ένα έτος όταν πρόκειται για πρωτοεμφανιζόμενο αθλητή. Όσον αφορά στις κοπέλες δεν ισχύουν τα μέγιστα ηλικιακά όρια (ισχύει όμως το κατώτατο των 8 ετών) και θα αγωνιστούν στη βέλτιστη για αυτές κατηγορία (όπως πάντα)

2.   Όπως κάθε χρονιά, προκηρύσσεται και κατηγορία για αθλητές/τριες 18 ετών και άνω, η γνωστή από το 2015-2016 Open Pit Bikes

3.   Προκηρύσσεται κατηγορία για αθλητές/τριες 17 ετών και άνω, με μοτοσυκλέτες ενιαίου τύπου mini Supermoto, το γνωστό IMR Cup

Όσον αφορά στις μοτοσυκλέτες με τις οποίες θα αγωνισθούν οι αθλητές/τριες, παραμένουν οι τεχνικοί κανονισμοί όπως ίσχυσαν τις σεζόν 2015-2016-2017 (περισσότερα στην ιστοσελίδα του Άρη www.aris.amotoe.gr και του θεσμού www.minigp.gr

Κανονισμοί – Βαθμολόγηση

Για τη διεξαγωγή των αγώνων θα ακολουθηθούν, γενικώς, οι κανονισμοί των αγώνων Supermoto με στοιχεία των αγώνων Ταχύτητας, όπως έγινε και τις χρονιές 2013-14-15-16-17. Μετρούν όλοι οι αγώνες/σκέλη στο θεσμό, με την κλασική βαθμολόγηση της ΑΜΟΤΟΕ (παίρνουν βαθμούς οι πρώτοι 15).

Αν την ερχόμενη Κυριακή θέλετε να περάσετε όμορφα και να δείτε συναρπαστικό θέαμα, τότε σίγουρα μια βόλτα στις Αφίδνες θα σας αποζημιώσει.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης