Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

     


Η δουλειά του δημοσιογράφου που ασχολείται με μηχανοκίνητα σπορ είναι να τα ζει από κοντά και να αποκτά τη δική του προσωπική γνώμη. Οι δοκιμές αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και γενικότερα Δοκιμή και αυτή…οτιδήποτε… καίει καύσιμο είναι μέρος της καθημερινότητας, σε ένα τέτοιο επάγγελμα.

Συνήθως οι προσκλήσεις για δοκιμή περιλαμβάνει από τα πιο απλά αυτοκίνητα μέχρι τα πιο ακριβά, μοτοσικλέτες με κορυφαίες επιδόσεις, δοκιμές σκαφών, jet ski κ.ά. Η πρόσκληση όμως που έλαβα πριν από λίγες εβδομάδες από δύο φίλους ήταν κάπως… πρωτότυπη. Πάμε να καβαλήσουμε… παπάκια και να κάνουμε enduro στη Βαρυμπόμπη ήταν η πρότασή τους. Το γεγονός ότι είπα στον εαυτό μου (να μην τους προσβάλω κιόλας) πως τα παιδιά έχουν… πρόβλημα ήταν λογικό, μέχρι που είδα τα πρώτα video που είχαν φτιάξει με τα κατορθώματά τους!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τρία παπάκια.. Ένας σκοπός...

Κρύο, κρύο καιρός για… λάσπη!
Ξαφνικά η άποψη μου άλλαξε και ένας προβληματισμός γεννήθηκε μέσα μου. Πώς μπορεί να είναι μία τέτοια εμπειρία όταν έχω οδηγήσει – δοκιμάσει σχεδόν ό,τι κινείται; Για να πω την αμαρτία μου δεν Πρέπει να μην έχεις σώας τας φρένας όταν βρέχεσαι με λασπόνερο και… γουστάρεις!ήμουν ποτέ φαν του enduro και δεν μπορούσα να πιστέψω πως μία δοκιμή θα ήταν αρκετή.

Το ραντεβού τελικά κανονίστηκε και μία κρύα Κυριακή του Δεκέμβρη είπαμε να πάμε για motoscross με… παπάκια στην Βαρυμπόμπη. O εξοπλισμός περιλάμβανε οπωσδήποτε κράνος, γαλότσα (!) και γάντια. Από εκεί και πέρα, μία φόρμα και ένα αντιανεμικό μπουφάν συμπλήρωνε το… ιδανικό ντύσιμο.

Η συνάντηση έγινε στο χώρο… στάθμευσης των δικύκλων κάπου μεταξύ Μεταμόρφωσης και Κηφισιάς. «Zeze ο… γρήγορος» (τρομάρα του!!! κατά κόσμον Φίλιππος Χρηστίδης) και… Βούκας (κατά κόσμον Δημήτρης Αναγνωστόπουλος) με περίμεναν, με ετοιμοπόλεμα τα Honda c50 και c90. Και τα τρία δίκυκλά περιποιημένα από τον μηχανικό της ομάδας (!) Γιώργο Χρηστίδη που χωρίς αυτόν δεν θα βλέπαμε άσπρη μέρα!

Νομίζετε πως δεν πάει; Γατάκια...

Βουρ για το βουνό!
Έχοντας στο γκάζι την… εξωπραγματική ιπποδύναμη των 7.5 ίππων ξεκινήσαμε για Βαρυμπόμπη. Αν και είχε τρομερή παγωνιά, η αδρεναλίνη είχε χτυπήσει κόκκινο και ουδείς καταλάβαινε από κρύο. Σε Από τις λάσπες, στα μονοπάτια και στα άλματα!λίγα λεπτά τα μηχανάκια που ήταν εξοπλισμένα και με χωμάτινα ελαστικά πάτησαν εκτός δρόμου. Από εκείνη την ώρα το πάρτι ξεκίνησε.

Σχεδόν τρεις ώρες κράτησε το… παιχνίδι που περιλάμβανε, εξερεύνηση στο βουνό, σε μονοπάτια που βλέπεις… αλεπούδες και μόνο μηχανές enduro, περάσματα από λασπόνερα, άλματα και ότι μπορείς να φανταστείς πως θα συναντήσεις. Φυσικά δεν έλλειψε και η… τούμπα του «Βούκα» που περισσότερο γέλιο προκάλεσε παρά ανησυχία καθώς τα χιλιόμετρα δεν ήταν και… τρομερά. Η επαφή με το υγρό στοιχείο ήταν μέρος του παιχνιδιού (θα το δείτε και στο video), όμως λίγο φάνηκε να μας νοιάζει καθώς η ικανοποίηση ήταν πολύ μεγαλύτερη…

Δείτε το σχετικό video (έχει και αγγλικούς υπότιτλους!) και θα καταλάβετε τι σημαίνει motocross με… «παπάκι»


Εκπληκτική εμπειρία!
Συμπερασματικά, η εμπειρία του να οδηγείς ένα παπάκι εκτός δρόμου είναι μοναδική. Το γέλιο και η Άντε να δούμε πότε θα πάμε για την επόμενη δοκιμή!παρέα είναι δύο στοιχεία που παίζουν (και έπαιξαν) το ρόλο τους και, θα την πω την αμαρτία μου, με έβαλαν στο… τριπάκι να αρχίσω να ψάχνω για παπάκι!!!

Τώρα, αν συναντήσετε την παρέα στο βουνό, μην απορήσετε τι κάνουν. Απλά χαιρετήστε τους γιατί απολαμβάνουν κάτι μοναδικό που δεν το κατάφεραν ούτε όταν πήγαιναν στα βουνά με τα θηριώδη τετρακίνητα τους!

ΟΜΑΔΑ
«Zeze ο… γρήγορος» (Φίλιππος Χρηστίδης)
«Βούκας» (Δημήτρης Αναγνωστόπουλος)
Βασίλης Σαρημπαλίδης

Από αριστερά, 'Zeze ο... γρήγορος', 'Βούκας' και Βασίλης Σαρημπαλίδης

  

Παπάκια της… Honda και εξοπλισμός για το βουνό

  • Χρονολογίες κατασκευής: 1985, 1990 και 1993
  • Πατάνε σε… τρακτερωτά ελαστικά
  • Εφοδιάζονται με… snorkel στα καρμπυρατέρ
  • Κάμερα GoPro με τον εξοπλισμό της
  • Βασικά εργαλεία, ιμάντα ρυμούλκησης
  • Τσάι, νερό και… γκαζάκι ενίοτε

*αλλά ποτέ ένα fast για τυχόν λάστιχο που πολύ εύκολα μπορείς να πάθεις στο βουνό!

 

Γιατί enduro με… παπάκια (απαντά ο Zeze ο… γρήγορος)

  • Είναι… τσάμπα
  • Αυτά έχουμε
  • Δεν “μαζεύουν” πολλα χλμ – μη σκοτωθούμε κιολας
  • Δεν σπάνε δεν χαλάνε – εκτός αν βαράς μανιβελιές αβέρτα με το μοτέρ κάτω από το νερό αλλά και να
  • χαλάσουν, το κόστος επισκευής είναι πολύ χαμηλό

ΚΑΙ πανω από ολα:

  • ΕΧΕΙ ΓΕΛΙΟ!!! ΤΡΕΛΛΟ ΓΕΛΙΟ!

 

Άλλος στήνει... κάμερα και άλλοι κάνουν την πλάκα τους!
Άτιμα φρένα. Χαλάτε όταν δεν πρέπει! Ο 'μαστρο-Zezes' έχει τη λύση!
Είναι απλό. Παίρνεις φόρα και βουτάς!!!!
Όσο και να σηκώσεις τα πόδια θα γίνεις... παπάκι!!!

Κάπως έτσι... Που να έχει μπει η λάσπη στη γαλότσα!
Κι όμως το πέρασμα γίνεται με παπάκι της Honda!

Νερόφιδα... αυτός ο 'Βούκας'
'Άσε αγάπη μου που να στα λέω. Πήγα να πάρω γάλα για το μικρό και έπεσε στις λάσπες!'
Πολύ λάσπη λέμε...
Και ζωγραφιστό καπάκι για να ξεχωρίζει μαζί με τη λάσπη!
Το πιεστικό δουλεψε υπερωρίες...
Παντού λάσπη... Ατελείωτη και απολαυστική!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης