Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters αναφέρει πως η Dainese είναιΙδρυτής της premium μάρκας εξοπλισμού είναι ο Lino Dainese, πίσω στο 1972. έτοιμη να αλλάξει χέρια το 2022. Η διάσημη εταιρείας κατασκευής εξοπλισμού και ρουχισμού αναβάτη μοτοσυκλέτας, από το 2014 βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα της Investcorp, μια ιδιωτική φίρμα με έδρα το Μπαχρέιν και τα επτά αυτά χρόνια συνεργασίας των δύο εταιρειών η Dainese έχει γιγαντωθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χάρη στην Investocorp η Dainese άνοιξε τη βεντάλια των προϊόντων της κοιτάζοντας προς άλλες κατευθύνσεις όπως τον εξοπλισμό ποδηλάτου, την ιππασία και τα χειμερινά σπορ. Δεν είναι τυχαίο ότι τα έσοδα της φίρμας τριπλασιάστηκαν τα τελευταία χρόνια κάτι που σημαίνει ότι η εταιρεία αυτήν τη στιγμή βρίσκεται σε εξαιρετικό επίπεδο.

Χαρακτηριστικός σχεδιασμός για τις μπότες του "Γιατρού".

Τριπλασιάστηκαν τα έσοδα της Dainese μέσα σε 7 χρόνια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πηγές του Reuters η Inestcorp προσέλαβε μια εταιρεία διαχείρισης επιχειρήσεων, την Lazard, Ο Valentino Rossi έχει συνδέσει το όνομά του στους αγώνες με την Dainese.προκειμένου να ξεκινήσει τις διαδικασίες πώλησης της Dainese. Μάλιστα το χρονοδιάγραμμα αναφέρει πως η διαδικασία θα ξεκινήσει στις αρχές του 2022, με το αρχικό ποσό πώλησης να υπολογίζεται κοντά στα 750 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι η Investcorp ζητάει έξι φορές περισσότερα χρήματα από εκείνα που αγόρασε την Dainese πίσω στο 2014, όταν έδωσε 130 εκατομμύρια ευρώ για να την αποκτήσει.

Η Dainese ιδρύθηκε από τον Lino Dainese το 1972 στην Vicenza της Ιταλίας. Από τα 20 του χρόνια ο Lino Dainese κατασκεύαζε εξοπλισμό αναβατών μοτοσυκλέτας με κύριο γνώμονα την ποιότητα και τα κορυφαία υλικά. Το 2007 η εταιρεία εξαγόρασε την εταιρεία κατασκευής κρανών AGV και μαζί πορεύονται μέχρι σήμερα κάτω από την ομπρέλα της Investcorp. Ο Lino Dainese εξακολουθεί να έχει ένα μικρό ποσοστό της εταιρείας φροντίζοντας τα προϊόντα της φίρμας να παραμείνουν σε κορυφαίο επίπεδο ποιότητας και τεχνολογίας. Τα προϊόντα της Dainese στην Ελλάδα μπορείτε να τα βρείτε στα Papastavrou Shops.

Βίντεο με τις περιπέτειες του Jack Miller στη Σαρδηνία με τη βοήθεια της Dainese.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποστολή EICMA 2021: Αξεσουάρ και εξοπλισμός σε πρώτο πλάνο στο Μιλάνο

Ένας ακόμα γύρος για τον Valentino Rossi στην EICMA 2021

Γιλέκο με αερόσακο παρουσίασε η Ducati

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης