Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η BMW στο τέλος του 2020 μάς είχε παρουσιάσει ένα σχέδιο του CE-04. Πρόκειται για το ηλεκτρικό scooter Βγαλμένο από κάποια ταινία Star Wars είναι το CE-04.της εταιρείας το οποίο μέσα από την πλατφόρμα #ΝΕΧΤ Definition CE 04 είχε κάνει την επίσημη εμφάνισή του ως μελλοντικό concept.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνήθως, παρόμοια projects οδηγούν σε απογοήτευση καθώς οι εταιρείες προτιμούν να μην τα βγάλουν στην παραγωγή, ωστόσο η BMW τολμάει για μια ακόμα φορά. Σύμφωνα με καινούρια σχέδια που διέρρευσαν, το νέο ηλεκτρικό scooter των Γερμανών αναμένεται να βγει στην παραγωγή σχεδόν αυτούσιο, όπως το είδαμε στις αρχικές εικόνες τον περασμένο χειμώνα.

Αυτό ήταν το πρωτότυπο που είχε παρουσιάσει η BMW στο #ΝΕΧΤ2020.

Το τελικό σχέδιο είναι σχεδόν ίδιο με το αρχικό CE-04

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις εικόνες εμφανίζεται το CE-04 με ενσωματωμένους καθρέπτες, φτερά και υποδοχή πινακίδας. Μικρές αλλαγές έχουμε στο κάτω μέρος του scooter και στο σχήμα των μαρσπιέ του συνεπιβάτη, ενώ λείπει και το κεντρικό σταντ.

Στο τεχνικό κομμάτι δεν έχουν γίνει γνωστά ακόμη τα χαρακτηριστικά του. Τα εμφανή σημεία είναι ότι οι μπαταρίες τοποθετούνται ανάμεσα στα πόδια του αναβάτη, με τον χώρο αποσκευών να ανοίγει στο πλάι και όχι όπως παραδοσιακά στα scooter με το άνοιγμα της σέλας.

Πολύ κοντά σε αυτό που είχαμε δει τον περασμένο Νοέμβριο είναι το τελικό σχέδιο των Γερμανών.

Ετοιμάζει μεγάλη γκάμα ηλεκτρικών μοτοσικλετών η BMW

Το ηλεκτρικό μοτέρ βρίσκεται πίσω από τις μπαταρίες, ενώ το σωληνωτό πλαίσιο αγκαλιάζει το σύστημα Έρχονται πολλά ακόμα ηλεκτρικά μοντέλα από την BMW.μετάδοσης. Οι αναρτήσεις αναμένεται να είναι συμβατικές, όπως και τα φρένα. Στο νέο scooter θα τοποθετηθεί η τεράστια οθόνη TFT των 10,25 ιντσών της Bosch, η οποία λογικά θα διαθέτει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας όσον αφορά τη συνδεσιμότητα με το smartphone.

Η BMW ήδη έχει κατοχυρώσει τις ονομασίες DC 01 μέχρι και DC 09. Αυτό σημαίνει πως πολλά ηλεκτρικά μοντέλα βρίσκονται στα πλάνα της εταιρείας, κάτι που αναμένεται να δούμε το 2023 και το 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πιο όμορφη και άγρια BMW R nineT

Τα νέα C400X και C400GT της BMW με τεχνολογία E-gas

Εξελιγμένα συστήματα αποσκευών από την BMW

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης