Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Μεγάλη καταστροφή είχαμε την Κυριακή που μας πέρασε στην Αυστρία όταν το ψηλότερο Μουσείο της Απίστευτη καταστροφή…Ευρώπης έπιασε φωτιά και καταστράφηκε, με αποτέλεσμα να χαθούν πάνω από 200 κλασικές και σπάνιες μοτοσικλέτες. Το Top Crosspoint Μουσείο βρίσκεται στην κορυφή Timmelsjoch, στο διάσημο πέρασμα Paso Del Rombo σε υψόμετρο 2.175 μέτρα και διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες και πολυτιμότερες συλλογές μοτοσικλέτας στην Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολύ διάσημο πέρασμα από Ιταλία σε Αυστρία μέσω των Άλπεων.

Χάθηκαν πάνω από 200 κλασικές μοτοσικλέτες

Αυτό όμως έμελλε να τελειώσει την Κυριακή όταν μια πυρκαγιά κατάστρεψε το μεγαλύτερο μέρος του Χάθηκε και μία Aston Martin DB5…Μουσείου και χάθηκαν περισσότερες από 200 κλασικές ιστορικές μοτοσικλέτες. Superior, Vincent, Matchless, Sunbeam, Zundapp είναι μερικές από τις ιστορικές φίρμες που φιλοξενούνταν στο Μουσείο, ενώ είχαν βοηθήσει στη δημιουργία του τεράστιες προσωπικότητες όπως ο Giacomo Agostini.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός από μοτοσικλέτες, είχαμε και μερικά σπάνια αυτοκίνητα στο Μουσείο, όμως μια Aston Martin DB5, μία έκθεση ιστορίας του σκι και φυσικά ένα εξαιρετικό εστιατόριο το οποίο φιλοξενούσε τους ταξιδιώτες του περάσματος Paso Del Rombo. Το Top Crosspoint Μουσείο είχαν δημιουργήσει δύο αδέρφια, οι Alban και Attila Scheiber με πάθος για τις μοτοσικλέτες.

Βίντεο από την πυρκαγιά…

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης