Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Triumph έχει δημιουργήσει το δικό της μύθο όσον αφορά τις κλασικές μοτοσικλέτες με τις ρίζες τους να Το νέο Bonneville T120 είναι κατά 7 κιλά ελαφρύτερο από το προηγούμενο μοντέλο.χάνοντας πολλές δεκαετίες πίσω. Το μοντέλο που έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στον θρύλο της βρετανικής φίρμας είναι η σειρά Bonneville και ειδικά το T120. Πρόκειται για το πρώτο μοντέλο της εικονικής σειράς Bonneville το οποίο κατασκευάστηκε το 1959 και είχε στόχο να τιμήσει τη συμμετοχή της μάρκας στον αγώνα της διάσημης λίμνης αλατιού στην Utah των ΗΠΑ το 1955.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μοτοσικλέτα σταμάτησε να παράγεται το 1975, ωστόσο η Triumph τα τελευταία χρόνια την έχει επαναφέρει αναβιώνοντας έναν τρομερό είδωλο της μάρκας. Μάλιστα το Bonneville T120 έχει πρωταγωνιστήσει στην ταινία Harry Potter and the Sorceres’s Stone με την οποία έκανε τις «βόλτες» τους ο Sirius Black.

Διαχρονικός σχεδιασμός με απλότητα και έμφαση στην οδηγική απόλαυση.

Ο κινητήρας είναι προδιαγραφών Euro5

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μοντέλο του 2022 έχει αναβαθμιστεί από την Triumph ανεβάζοντας τον πήχη ποιότητας, φινιρίσματος και Το Bonneville T120 συνοδεύεται από 116 γνήσια αξεσουάρ της Triumph.διαχρονικότητας. Το T120 έχει διατηρήσει το κλασικό του σχήμα με στρογγυλό προβολέα εμπρός, ρεζερβουάρ τύπου σταγόνας με πολλούς διαφορετικούς χρωματισμούς, επίπεδη σέλα και ακτινωτούς τροχούς. Σήμα κατατεθέν είναι οι δύο εξατμίσεις που βγαίνουν χαμηλά, δίπλα στον πίσω τροχό, είτε σε νίκελ, είτε σε μαύρη ματ απόχρωση.

Ο κινητήρας του Bonneville T120 είναι δικύλινδρος, αερόψυκτος 1.200 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 80 ίππους και 105Nm ροπής. Η τροφοδοσία γίνεται μέσω ψεκασμού πολλαπλών σημείων, ενώ το κιβώτιο ταχυτήτων είναι 6τάχυτο μηχανικό. Για την ομαλή λειτουργία της μοτοσικλέτας έχει επιλεχθεί ένας συμπλέκτης ολίσθησης προκειμένου ο πίσω τροχός να έχει πάντα καλή πρόσφυση με την άσφαλτο, ακόμα και στα πιο απότομα κατεβάσματα ταχυτήτων.

Κλασικά όργανα με αναλογικούς δείκτες και ψηφιακές ενδείξεις.

Στον στάνταρ εξοπλισμό συναντάμε σύστημα Cruise Control

Το πλαίσιο του T120 είναι ατσάλινο σωληνωτό και συνεργάζεται με ένα τηλεσκοπικό πιρούνι 41mm και δύο αμορτισέρ με ρύθμιση προφόρτισης. Τα φρένα αποτελούνται από δύο δίσκους εμπρός 310mm με διπίστονες δαγκάνες της Brembo, ενώ πίσω έχουμε έναν δίσκο 255mm με δαγκάνα Nissin και ABS. Οι τροχοί είναι 18 ιντσών εμπρός και 17 ιντσών πίσω, ενώ το βάρος της μοτοσικλέτας είναι 236 κιλά.

Η πανέμορφη Black Edition.

Δύο επιλογές οδήγησης Rain και Road

Το νέο Triumph Bonneville T120 είναι διαθέσιμο σε αρκετές εκδόσεις. Η βασική T120 έρχεται με τιμή 13.990€, ενώ από εκεί και έπειτα έχουμε την έκδοση T120 Black στα 13.990€, την έκδοση T120 Gold Line στα 14.690€ και την T120 Black Gold Line στα 14.690€. Τα premium κλασικά μοντέλα της βρετανικής φίρμας μπορείτε να τα βρείτε στο δίκτυο συνεργατών της Triumph.

Βίντεο με το πρώτο Bonneville T120 του 1959.

 

Όλα τα στοιχεία του Bonneville T120.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανανεώνεται χρωματικά η γκάμα των Triumph το 2023

Αγγίξαμε το νέο Triumph Tiger 1200

Ποιο σπάνιο μοντέλο της Triumph ξεπούλησε σε χρόνο ρεκόρ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης