Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον μοντέλο το οποίο παρουσίασε η Aprilia στην EICMA 2021 ήταν το SR GT. ΜιλάμεΤο ύψος από το έδαφος του SR GT είναι στα 175mm που το καθιστά ικανό και για εκτός δρόμου κίνηση. για ένα scooter της οικογένειας SR το οποίο γέρνει προς τη μεριά των crossover scooter τα οποία έχουν γίνει πλέον μόδα από τα περισσότερα εργοστάσια. Το νέο ιταλικό μοντέλο από την πρώτη στιγμή που το αντικρίζεις αντιλαμβάνεσαι πως πρόκειται για ένα scooter περιπέτειας καθώς έχει ελαστικά διπλής χρήσης, είναι πιο ψηλό και πιο ενισχυμένο σε πολλά σημεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο SR GT έρχεται σε δύο εκδόσεις με κινητήρα 125 κ.εκ. και κινητήρα 200 κ.εκ. Στην περίπτωση του SR GT 125 τ σύνολο είναι εξοπλισμένο με έναν μονοκύλινδρο κινητήρα υγρόψυκτο απόδοσης 14,75 ίππων και 12 Nm ροπής. Στη δεύτερη περίπτωση του SR GT 200 ο κινητήρας είναι επίσης μονοκύλινδρος 174 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 17,5 ίππους και 16,5Νμ ροπής, ωστόσο έχει εντελώς νέα σχεδίαση με νέο πιστόνι για βελτίωση της αποτελεσματικότητας.

Η ζελατίνα και η μάσκα εμπρός θυμίζει sport touring μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού!

Κορυφαία εργονομία και τεχνολογία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις αναρτήσεις έχουμε τις ίδιες λύσεις με ένα πιρούνι τηλεσκοπικό της Showa εμπρός 33mm και δύο Το βάρος του ST GT 125 είναι 144 κιλά, ενώ στο SR GT 200 είναι στα 148 κιλά!αμορτισέρ επίσης της Showa πίσω με ρύθμιση της προφόρτισης. Τα φρένα έχουμε έναν δίσκο 260mm εμπρός και έναν δίσκο 220mm πίσω με σύστημα ABS. Πολύ δυνατό στην εργονομία είναι το νέο SR GT με μεγάλο χώρο κάτω από τη σέλα ικανό να φιλοξενήσει ένα full face κράνος, ενώ η Aprilia προσφέρει προαιρετικά πλαϊνές βαλίτσες και Top Case. Τα φώτα είναι LED, ενώ διαθέτει σύστημα Start/Stop για οικονομία στο καύσιμο στην έντονη κίνηση της πόλης.

Η Aprilia προσφέρει στο νέο SR GT σύστημα συνδεσιμότητας MIA το οποίο μέσω του smartphone μπορεί ο αναβάτης να έχει άφθονες πληροφορίες, ενώ έχει τη δυνατότητα και φωνητικών εντολών. Η οθόνη πληροφοριών είναι LCD, ενώ το τιμόνι δεν είναι καλυμμένο με πλαστικά, όπως τα περισσότερα scooter δίνοντας τη δυνατότητα στον αναβάτη να τοποθετήσει εύκολα βάση για GPS ή Smartphone. Το νέο Aprilia SR GT αναμένεται το 2022 σε πολλούς χρωματικούς συνδυασμούς και σε ανταγωνιστική τιμή.

Το βίντεο παρουσίασης του νέου scooter της Aprilia.

 

Μεγάλη οθόνη LCD με δυνατότητα συνδεσιμότητας Aprilia MIA.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Piaggio Group και BP θα πορευτούν μαζί στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης

Με ποιόν τρόπο θα παραγγείλετε το νέο Aprilia Tuareg 660

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης