Η Ducati παρουσίασε… μετ’ εμποδίων (υπήρξαν προβλήματα στην απευθείας μετάδοση μέσω διαδικτύου) Το service θα γίνεται κάθε 60.000 χλμ.!τον καινούριο V4 κινητήρα της με την κωδική ονομασία Granturismo.

Πρόκειται για ένα εντελώς νέο μηχανικό σύνολο 1.160 κ.εκ., το οποίο αποδίδει 170 ίππους και 125Nm ροπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα δύο σημαντικά του στοιχεία είναι η ομαλότητά του στη μεταφορά της δύναμης στον δρόμο και η αντοχή του, καθώς η Ducati αναφέρει πως σέρβις θα απαιτείται κάθε 60.000 χιλιόμετρα.

 

170 ίπποι, χαμηλό βάρος, ομαλή λειτουργία και 60.000 χλμ. ανάμεσα στα σέρβις...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αλλαγή σελίδας…

Τα παραπάνω μπορεί να είναι εντυπωσιακά, ωστόσο κάποιοι φανατικοί φίλοι της Ducati θα Αναμένουμε να δούμε τι θα κάνει στην πράξη το νέο μοτέρ των Ιταλών…απογοητευθούν όταν διαπιστώσουν ότι ο νέος κινητήρας δεν διαθέτει το κλασικό δεσμοδρομικό σύστημα στην κίνηση των βαλβίδων.

Το δημοφιλές «Desmo» των Ιταλών αντικαταστάθηκε από ελατήρια στις βαλβίδες, κάτι που δίνει μεν πλεονεκτήματα (βάρος, αντοχή), αλλά κλέβει λίγο από τον μύθο της Scuderia.

Όπως και να έχει, η Ducati αλλάζει σελίδα με τον V4 Granturismo και θα περιμένουμε στην πράξη την τοποθέτηση του κινητήρα στα μοντέλα της για να διαπιστώσουμε από πρώτο χέρι τις δυνατότητες που έχει.

 

Ένα σύστημα βαλβίδων με ελατήρια προσάρμοσε η Ducati στον V4 Granturismo.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης