Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Την προηγούμενη εβδομάδα είχαν διαρρεύσει οι πρώτες εικόνες του Aprilia Tuono 125 και τώρα το Το RS125 κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Aprilia στην Ιταλίαεργοστάσιο από το Noale μας παρουσίασε επίσημα και το RS125. Το μικρό supersport μοντέλο της ιταλικής φίρμας έρχεται με νέο σχεδιασμό, πιο ισχυρό κινητήρα και αναβαθμίσεις στα ηλεκτρονικά προκειμένου να μπει δυναμικά στην κατηγορία των entry level μοτοσικλετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο Aprilia RS125 είναι εξοπλισμένο με νέο κινητήρα προδιαγραφών Euro5. Το μονοκύλινδρο σύνολο έχει επανασχεδιαστεί σχεδόν ολοκληρωτικά προκειμένου να γίνει πιο αποδοτικό και πιο οικονομικό στο καύσιμο. Η διαχείριση γίνεται μέσω μιας νέας μονάδας Marelli MIUG4 η οποία προσφέρει δυναμική ροπή και ισχύ στις χαμηλές και μεσαίες στροφές. Η απόδοση είναι 14,75 ίπποι και 11,2Nm ροπής με το βάρος της μοτοσικλέτας να είναι μόλις 144 κιλά.

Πολύ ιδιαίτερος χρωματισμός για το μικρό RS125 το οποίο μοιάζει πολύ με το RS660.

Πλαίσιο αλουμινένιο και προαιρετικά quickshifter!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πλαίσιο του RS είναι το κλασικό αλουμινένιο τύπου δέλτα της Aprilia το οποίο συνεργάζεται με ένα Μαζί με το RS125 παρουσιάστηκε και το Tuono 125ασύμμετρο ψαλίδι πίσω, ανεστραμμένο πιρούνι 40mm εμπρός και μονό αμορτισέρ πίσω. Τα φρένα είναι της Brembo με 4πίστονη δαγκάνα εμπρός σε δίσκο 300mm και ABS της Bosch δικάναλο.

Καινούριο είναι και το όργανο πληροφοριών με μια οθόνη LCD, τα φώτα είναι LED, ενώ υπάρχει δυνατότητα συνδεσιμότητας μέσω της εφαρμογής MIA της Aprilia με το smartphone. Εντυπωσιακό είναι το πακέτο προορατικού εξοπλισμού το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και σύστημα quickshifter στο κιβώτιο ταχυτήτων για αλλαγές χωρίς τη χρήση συμπλέκτη. Το νέο RS125 είναι διαθέσιμο σε μαύρο/κόκκινο και σε μπλε με φανταχτερά γραφικά. Υπάρχει επίσης έκδοση GP Replica από την αγωνιστική μοτοσικλέτα MotoGP RS-GP.

Αυτά είναι τα κλασικά χρώματα των supersport μοτοσικλετών της Aprilia.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η γιορτή των πρωταθλητών της Aprilia

Πρώτες εικόνες του νέου Aprilia Tuono 125

Το μικρό σπορ scooter πόλης της Aprilia συνδέεται με το smartphone!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης