Του Νίκου Βιτσιλάκη

Aν δεν έχεις δει αγώνα Enduro από κοντά, τότε δεν έχεις δει αγώνα μοτοσυκλέτας! Οπότε να η ευκαιρία να το κάνεις, βλέποντας ταυτόχρονα και μια από τις ομορφότερες περιοχές της χώρας. Το τριήμερο 30 Ιουνίου και 1-2 Ιουλίου θα φιλοξενηθεί στα Γρεβενά αγώνας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro, που αποτελεί τον 5o γύρο για το 2017 του δυνατότερου πρωταθλήματος μοτοσυκλέτας στον κόσμο! Ο εν λόγω αγώνας δεν ήταν προγραμματισμένος για τη χώρα μας και προέκυψε έπειτα από ακύρωση του αγώνα της Σλοβακίας, βάζοντας την ΑΜΟΤΟΕ (Αγωνιστική Ομοσπονδία Ελλάδας) σε έναν αγώνα ..ταχύτητας έπειτα από την πρόταση του διεθνούς Promoter στο «να βρει λύση»! Μαθημένο στα δύσκολα, το αθλητικό Σωματείο Μ.Ο.Γ. ανέλαβε για μια ακόμη φορά να εκπροσωπήσει τη χώρα μας και -βασιζόμενο στην περσινή εμπειρία του- να οργανώσει σε ένα πολύ περιορισμένο χρονικό διάστημα έναν αγώνα υψηλών προδιαγραφών, έτσι όπως αρμόζει στην περίπτωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εξήντα καλύτεροι αναβάτες του κόσμου θα απολαύσουν έναν αγώνα απαιτητικό, που θα γίνει σε τρεις κύκλους των 70 χιλιομέτρων και που θα περιλαμβάνει τρεις ειδικές διαδρομές: – Την Enduro μήκους 7 χιλιομέτρων, τη Motocross μήκους 5 χιλιομέτρων (στην περιοχή «Πατώματα» στο 4ο χλμ. Γρεβενών – Καλαμπάκας) και φυσικά την Extreme (στη γέφυρα του ποταμού Βενέτικου), που θα είναι και η θεαματικότερη φυσική Extreme ειδική διαδρομή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα! Ανάμεσα στους “παγκόσμιους” θα συμμετέχει και ο Βασίλης Σιαφαρίκας, ο πλέον καταξιωμένος Έλληνας αναβάτης, που «εντός έδρας» σίγουρα θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του.Οι εξήντα καλύτεροι του κόσμου θα είναι εκεί. Εσείς; 

Όχι μόνο ξένοι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλοί Έλληνες αθλητές θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στον παράλληλο εθνικό αγώνα, στις ίδιες διαδρομές και με τις ίδιες προδιαγραφές, με το συμβολικό κόστος των 150€. Οι συμμετοχές μπορούν να δηλωθούν μέσα από το ηλεκτρονικό σύστημα www.e-amotoe.gr (εκεί επισυνάπτεται και ο Ειδικός Κανονισμός). Την Παρασκευή το απόγευμα θα γίνει στο χώρο «Αχίλλης» (όπου και το “Παρκ-Φερμέ”) το παραδοσιακό Super Test, σε μια θεαματική ειδική διαδρομή ..εντός πόλης, όπου οι αγωνιζόμενοι ανά ζευγάρια θα ανταγωνιστούν “man to man” και θα προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα. Να ευχηθούμε όλοι μαζί καλή επιτυχία στην όλη οργάνωση, που αν μη τι άλλο τιμά τη χώρα μας.

Δείτε μοναδικές εικόνες από τον αγώνα του 2016 εδώ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης