Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Ο Κωνσταντίνος Μητσάκης ολοκλήρωσε ένα ακόμα σημαντικό ταξίδι, αυτήν τη φορά με έντονο άρωμα Tank bag, πλαϊνές βαλίτσες, dry bag 90 λίτρων και φύγαμε!ιστορίας. Ο Έλληνας ταξιδιωτικός αρθρογράφος – φωτογράφος με τη βοήθεια της Γκοργκόλης Α.Ε. και την μοτοσικλέτα Daytona Maverick 500 ταξίδεψε προς την Ανατολή για να ανακαλύψει τόπους νοσταλγίας που κάποτε το ελληνικό πνεύμα μεσουρανούσε. Σε τόπους της μικρασιατικής γης, σε ένδοξες αρχαίες πολιτείες και ρωμαϊκά αρχοντικά, ο αναβάτης άγγιξε ολόλευκα μάρμαρα με ευανάγνωστες αρχαιοελληνικές επιγραφές και περπάτησε σε λιθόστρωτους δρόμους στα χνάρια του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αρχαία θέατρα ήταν ένα συχνό θέαμα στο ταξίδι στη Μέση Ανατολή.

Το ταξίδι είχε διάρκεια 22 ημέρες και η απόσταση που έπρεπε να καλυφθεί ήταν 7.000 χιλιόμετρα. Σημαντική στάση στο ταξίδι ήταν ο αρχαιολογικός χώρος στο Μπάαλμπεκ.Περιλάμβανε πέρασμα από την Τουρκία και το Λίβανο με επίσκεψη σε πολλά ιστορικά μέρη με έντονο το ελληνικό στοιχείο. Ικόνιο. Αϊβαλί, Τρίπολη, Βηρυτός, Μπάαλμπεκ, Μίλητος, Δίδυμα ήταν μερικές από τις στάσεις του Μητσάκη ο οποίος διαπίστωσε συγκινημένος ότι ακόμα αυτός ο τόπος διατηρεί τα διαχρονικά στοιχεία του ελληνικού πολιτισμού.

Σημαντικός σύντροφος του Κωνσταντίνου Μητσάκη σε αυτό το ξεχωριστό ταξίδι ήταν το ικανότατο Daytona Maverick 500. Το μεσαίο adventure μοντέλο άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στον αναβάτη προσφέροντάς του άνεση, ασφάλεια και αξιοπιστία. Πολύ σημαντικό στοιχείο ήταν επίσης η χαμηλή κατανάλωση καυσίμου καθώς το Maverick κινήθηκε στα επίπεδα των 3,4-4,8 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα. Στην πολύωρη οδήγηση σύμμαχος ήταν η άνετη σέλα και η ρυθμιζόμενη ζελατίνα, ενώ οι χούφτες στο τιμόνι προστάτευαν από βροχή και κρύο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην πάλαι ποτέ κοσμοπολίτικη Βηρυτό.

Ο αποδοτικός δικύλινδρος κινητήρας των 471 κ.εκ. έχει απόδοση 46 ίππους που χαρίζουν στη Άξιος σύντροφος το αψεγάδιαστο Maverick 500 το οποίο κοστίζει 6.495€ με 4 χρόνια εγγύησης.μοτοσικλέτα άνεση και ασφάλεια στον αυτοκινητόδρομο με ταχύτητες της τάξης των 120-130Km/h. Μάλιστα, ο αρθρογράφος δεν έχασε την ευκαιρία στο επαρχιακό δίκτυο να διασκεδάσει με τη μοτοσικλέτα η οποία χάρη στις εξαιρετικές αναρτήσεις και τα δυνατά φρένα έχει πολύ καλή οδηγική συμπεριφορά.

Ένα ταξίδι στον μικρασιατικό πολιτισμό και την Μέση Ανατολή πάντα έχει μια ιδιαίτερη θέση στην ψυχή των Ελλήνων. Πόσο μάλλον όταν γίνεται με μια ικανή μοτοσικλέτα όπως η Daytona Maverick 500 και την κατάλληλη προετοιμασία από τον πολύ έμπειρο Κωνσταντίνο Μητσάκη.

Το ελληνικό στοιχεία παραμένει αναλλοίωτο, κάτι που προκαλεί συγκίνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατευθείαν στο νούμερο ένα των charts ανεβαίνει αυτός ο Rockstar της Daytona

Το Daytona Maverick 500 ταξιδεύει στη Μέση Ανατολή

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης