Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Kawasaki έχει ξεκινήσει δυναμικά να εμπλέκεται στον κόσμο των ηλεκτρικών και υβριδικών Στα τέλη του 2019 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η ηλεκτρική Endeavor μοτοσικλετών παρουσιάζοντας μια σειρά από μελλοντικά σχέδια. Τα σχέδια της ιαπωνικής φίρμας ενισχύει η τελευταία κατάθεση πιστοποίησης του λογότυπου E-Boost το οποίο παραπέμπει σε υβριδική τεχνολογία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τους προηγούμενους μήνες η Kawasaki μας είχε παρουσιάσει σε ένα βίντεο τις προθέσεις της για μια μοτοσικλέτα η οποία θα μεταβάλει τις μορφές ενέργειας ανάλογα με τις συνθήκες τις οποίες κινείται. Αν δηλαδή βρίσκεται στον αυτοκινητόδρομο, η ισχύς θα έρχεται από κινητήρα εσωτερικής καύσης. Αν βρίσκεσαι στην πόλη η κίνηση θα δίνεται από ηλεκτροκινητήρα, ενώ στη σπορ οδήγηση θα συνδυάζονται οι δύο κινητήρες για μέγιστη απόδοση. Με λίγα λόγια, έχουμε να κάνουμε με μια υβριδική μοτοσικλέτα.

Η Kawasaki δουλεύει εντατικά πάνω στην Endeavor, μια πλήρη ηλεκτρική μοτοσικλέτα.

Το E-Boost παραπέμπει ξεκάθαρα σε υβριδική τεχνολογία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε προηγούμενες εικόνες η Kawasaki μας έχει δείξει πατέντες με κουμπί ενίσχυσης της δύναμης, κάτι που Η Kawasaki είναι από τις εταιρείες τολμούν να δοκιμάσουν εξεζητημένες λύσειςμπορεί να βρει εφαρμογή το E-Boost, ενώ έχουμε ήδη δει την πλήρως ηλεκτρική Endeavor. Πάντως, στην πραγματικότητα ένα υβριδικό μοντέλο θα είχε περισσότερο ενδιαφέρον από ένα ηλεκτρικό καθώς θα μπορούσες να συνδυάσεις τις επιδόσεις, την αυτονομία, αλλά και τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης όπου τη χρειάζεσαι.

Μένει να δούμε πότε η Kawasaki θα είναι έτοιμη να μας παρουσιάσει το πρώτο της μοντέλο με νέες τεχνολογίες, κάτι που μάλλον δε θα αργήσει. Το πιθανότερο πάντως είναι να δούμε σύντομα ένα πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο και στη συνέχεια να μας παρουσιάσει μια υβριδική έκδοση.

Το βίντεο παρουσίασης του υβριδικού πλάνου της Kawasaki

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βρήκαμε το ελιξίριο της νεότητας στο Kawasaki Z900

Και η Kawasaki στον δρόμο που άνοιξε το RS660 της Aprilia

Στα 21.490€ το νέο Kawasaki ZX-10R

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης