Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Yamaha προχώρησε σε μεγάλες αλλαγές όσον αφορά το ήδη εξαιρετικό γυμνό της streetfighter MT-09. ΓιαΝέος κινητήρας CP3 με προδιαγραφές Euro5. το 2021 η μοτοσικλέτα έχει δεχτεί μια σειρά σημαντικών αναβαθμίσεων προκειμένου να έρθει στη νέα εποχή εξοπλισμένη με τα κορυφαία ηλεκτρονικά βοηθήματα και έναν κινητήρα ακόμα πιο αποδοτικό και «καθαρό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο τελευταίο βίντεο παρουσίασης του νέου μοντέλου, η Yamaha μάς δείχνει τις αναβαθμίσεις του MT-09 με πρώτο και καλύτερο τον κινητήρα. Ο τρικύλινδρος σε σειρά πλέον ανεβαίνει στα 889 κ.εκ. και η ισχύς φτάνει τους 119 ίππους στις 10.000 σ.α.λ. Ανεβασμένη είναι και η ροπή στα 93 Nm, ενώ το μηχανικό σύνολο συνεργάζεται με ένα κιβώτιο ταχυτήτων τελευταίας γενιά με quickshifter.

Εντελώς διαφορετική είναι η μάσκα εμπρός του νέου MT-09 με φωτιστικά σώματα τύπου LED.

Ηλεκτρονικό πακέτο από… R1

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα ηλεκτρονικά είναι που έχει έρθει η μεγαλύτερη αλλαγή, καθώς πλέον το MT-09 είναι εξοπλισμένο με Φρένα με ακτινική τρόμπα εμπρός για το MT-09.βοηθήματα που βρίσκουμε στο YZF-R1. Νέα μονάδα IMU 6 αξόνων ελέγχει πια όλα τα βοηθήματα όπως το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης, ενώ καινούρια είναι η οθόνη TFT 3,5 ιντσών, από την οποία ο αναβάτης έχει τον έλεγχο όλων των συστημάτων.

Καινούρια είναι το πλαίσιο, το ψαλίδι και οι αναρτήσεις της KYB, ενώ τη σημαντική βελτίωση στην οδική συμπεριφορά έχουν προσφέρει οι νέες ζάντες SpinForged, που είναι 700gr ελαφρύτερες από τις προηγούμενες. Η καινούρια MT-09 είναι διαθέσιμη και σε έκδοση SP με αναρτήσεις της Ohlins για ακόμα καλύτερη συμπεριφορά στον δρόμο.

Το καινούριο βίντεο της Yamaha για το MT-09

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Yamaha πρωτοστατεί στη συνδεσιμότητα μοτοσικλέτας – αυτοκινήτου

Τρεις τροχοί και τρεις λόγοι να αποκτήσεις αυτό το Yamaha

Ετοιμάζει αντίπαλο για το Aprilia RS660 η Yamaha;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης