Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Ο Valentino Rossi τον περασμένο Νοέμβριο έκλεισε το σημαντικότερο κεφάλαιο της αγωνιστικής του καριέραςΦυσικά, το νούμερο με το οποίο θα αγωνιστεί ο Rossi θα είναι το #46! που ήταν τα Grand Prix μοτοσικλέτας. Το 2022 ωστόσο ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο το οποίο περιλαμβάνει αγώνες με αυτοκίνητα. Ο Ιταλός ανακοίνωσε πως αυτή τη σεζόν θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα Fanatec GT World Challenge Europe με την ομάδα WRT Audi.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 7 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP είχε κάνει δοκιμές τον περασμένο Δεκέμβριο με την ομάδα WRT στην πίστα της Βαλένθια και είχε πολύ καλή συνεργασία με την βελγική ομάδα. Το καλό κλίμα έπεισε τον Rossi να αποφασίσει να αγωνιστεί σε όλο το πρωτάθλημα του 2022 το οποίο περιλαμβάνει 10 αγώνες.

Το επόμενο κεφάλαιο στην καριέρα του Rossi περιλαμβάνει αγώνες αυτοκινήτων.

Η ομάδα WRT Audi είναι από τις πιο επιτυχημένες στον θεσμό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρωτάθλημα περιλαμβάνει αγώνες Endurance, αλλά και Sprint σε πίστες όπως το Misano και η Imola, ενώ Κάτι μου λέει ότι δεν θα βλέπουμε συχνά τον Rossi στα paddock του MotoGP το 2022.στο πρόγραμμα υπάρχει και ο θρυλικός αγώνας 24 ωρών στην πίστα του Spa στο Βέλγιο. Το πρωτάθλημα αρχίζει στο τέλος Απριλίου στην πίστα Brands Hatch της Μ. Βρετανίας, ενώ οι πρώτες δοκιμές θα πραγματοποιηθούν με την ομάδα WRT Audi στις 7 Μαρτίου στην πίστα Paul Ricard στη Γαλλία. Ο Rossi θα οδηγήσει μια αγωνιστική Audi R8 LMS.

Ο Ιταλός superstar είπε για τη νέα του αυτήν περιπέτεια: “Όλοι γνωρίζουν ότι είμαι λάτρης των αγώνων αυτοκινήτου και πάντα με ενδιέφερε να αγωνιστώ στους τέσσερις τροχούς όταν τελείωνε η καριέρα μου στο MotoGP. Τώρα, μπορώ να επικεντρωθώ στο αγωνιστικό πρόγραμμα σε υψηλό επίπεδο και με επαγγελματικό τρόπο. Η ομάδα WRT είναι τέλεια για μένα, ανυπομονώ να ξεκινήσω τη νέα μου περιπέτεια στο πρωτάθλημα Fanatec GT World Challenge”.

Βίντεο με παλαιότερη συμμετοχή του Rossi σε αγώνα GT στο Nurburgring.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βρήκε τελικά χορηγό η ομάδα του Rossi στο MotoGP

Ο Rossi υποδέχεται έναν νικητή X Games στο Ράντζο του

Ο Rossi φοράει πάλι το κράνος του, αυτήν τη φορά για αγώνες αυτοκινήτου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης