Ο Marquez γιόρτασε το 100ο του MotoGP με βάθρο στο Brno

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2018, 09:00
Ο Marquez γιόρτασε το 100ο του MotoGP με βάθρο στο Brno

Από το τρίτο σκαλί του βάθρου στο GP της Τσεχίας γιόρτασε ο Marc Marquez τον 100ο αγώνα του στην κατηγορία MotoGP, ένα ορόσημο που είναι ενδεικτικό των εντυπωσιακών στατιστικών της σχετικά βραχύχρονης καριέρας του στην κορυφαία κατηγορία.

Ο νεαρός Ισπανός ανέβηκε για 71η φορά στο βάθρο (71%) και αυτό ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα που μπορούσε να φέρει χθες. Ο Marquez ήταν στο γκρουπ των πρώτων μαζί με το Lorenzo και τον τελικό νικητή Dovizioso μέχρι τον τελευταίο γύρο και αρκέστηκε τελικά στην 3η θέση. Ταυτόχρονα κατάφερε να διευρύνει τη διαφορά του από το δεύτερο στο πρωτάθλημα σε μία πίστα στην οποία δεν αισθανόταν ιδιαίτερα άνετα. Ενώ πήγε στην Τσεχία με διαφορά 46 βαθμών από το Valentino Rossi, έφυγε με διαφορά συν 49 βαθμών.

Τα υπόλοιπα στατιστικά στοιχεία του Marquez σ’ αυτό το ιδιαίτερο 100ο του MotoGP είναι 40 νίκες (40%), 68 pole position (68%) και 42 ταχύτεροι γύροι στον αγώνα (42%). 

Ο Dani Pedrosa, ο οποίος εκκινούσε από τη 10η θέση, δυσκολεύτηκε για άλλη μια φορά στις εξόδους των στροφών και μόνο στο τέλος του αγώνα κατάφερε να κερδίσει δύο θέσεις και να περάσει τη γραμμή του τερματισμού στην όγδοη θέση.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2018, 09:00