Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Με ένα βίντεο παρουσίασης επιπέδου Χόλιγουντ η Harley Davidson παρουσίασε το πολυαναμενόμενο Κινητήρας με απόδοση 150 ίππους και πλούσιο πακέτο ηλεκτρονικών…adventure μοντέλο της Pan America 1250. Πρόκειται για μια προσπάθεια της Harley να μπει για πρώτη φορά στην αγορά των μεγάλων adventure μοτοσικλετών και από ό,τι φαίνεται το κάνει με εμφατικό τρόπο τόσο σε επίπεδο επιδόσεων όσο και σε επίπεδο εξοπλισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπάρχουν δύο εκδόσεις της Pan America διαθέσιμες, η Special και η απλή έκδοση. Οι δύο μοτοσικλέτες θα έχουν το ίδιο πλαίσιο, κινητήρα και παρόμοιο πακέτο ηλεκτρονικών. Ο κινητήρας ονομάζεται Revolution Max 1250 και πρόκειται για ένα δικύλινδρο V σύνολο 1.252 κ.εκ. με απόδοση 150 ίππους, το οποίο είναι ενεργό μέλος του πλαισίου για μείωση του βάρους και καλύτερη ισορροπία.

Καινούριος κινητήρας Revolution Max 1250 με απόδοση 150 ίππους.

Ηλεκτρονικό πακέτο υψηλού επιπέδου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκεί που η Harley έχει ξεπεράσει τον εαυτό της είναι στο πακέτο ηλεκτρονικών. Από μία τεράστια οθόνη TFT αφής μπορεί ο αναβάτης να ελέγξει συστήματα, όπως cornering ABS, σύστημα ελέγχου πρόσφυσης, σύστημα εκκίνησης σε ανηφόρα, έλεγχο πίεσης ελαστικών, GPS και πολλά άλλα.

Σίγουρα η πιο περίεργη μάσκα που έχουμε δει στην κατηγορία!

Πρώτη φορά σύστημα αυτόματης ρύθμισης ύψους σέλας

Το πιο εντυπωσιακό πάντως είναι το σύστημα αυτόματης προσαρμογής του ύψους της σέλας. Η Χαμηλώνει αυτόματα η μοτοσικλέτα για να βολέψει κοντύτερους αναβάτες…μοτοσικλέτα έχει ύψος σέλας 890mm. Όταν όμως ο αναβάτης περάσει στα στοιχεία της μοτοσικλέτας το ύψος του, εκείνη αυτόματα κατεβαίνει στα 855mm για να μπορεί ο αναβάτης να ανέβει και να χειριστεί καλύτερα τη μοτοσικλέτα. Αυτό το σύστημα για πρώτη φορά τοποθετείται σε μοτοσικλέτα και σίγουρα θα ενθαρρύνει κοντύτερους αναβάτες να οδηγήσουν την Pan America.

Η Pan America είναι μια μοτοσικλέτα περιπέτειας με μεγάλες δυνατότητες εκτός δρόμου και απίθανη τεχνολογία πάνω της. Η τιμή της δεν είναι ακόμη γνωστή, αλλά αναμένεται να είναι κοντά στις 18.000€.

Παρακολουθήστε το βίντεο του Pan America σε μια εκπληκτική παραγωγή

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελπίδα ανάκαμψης για την Harley Davidson μέσω του προγράμματος Hardwire

Πολλά νέα μοντέλα παρουσίασε η Harley-Davidson

100 χρόνια Chief από την Indian

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης