Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Το πολυαναμενόμενο καινούριο Piaggio MP3 έκανε το επίσημη πρώτη του εμφάνιση στο Παρίσι, που Το νέο MP3 διαθέτει όπισθεν με κάμερα οπισθοπορείας.ταιριάζει απόλυτα στον χαρακτήρα του scooter. Το τρίτροχο MP3 είναι ανανεωμένο σχεδόν σε όλους τους τομείς με ισχυρούς κινητήρες, ελαφρύτερο πλαίσιο και πολλά ηλεκτρονικά βοηθήματα. Μάλιστα, κάποια από αυτά είναι η πρώτη φορά που τοποθετούνται σε scooter κάνοντας το MP3 πρωτοπόρο στον τομέα της ασφάλειας και της πολυτέλειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σχεδιαστικό κομμάτι, το τρίτροχο scooter της Piaggio διατηρεί την χαρακτηριστική του δομή, έχοντας αποκτήσει μια σπορ αισθητική. Τα φωτιστικά σώματα LED στο εμπρός μέρος είναι επανασχεδιασμένα και πιο επιθετικά, ενώ η ζελατίνα έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την καλύτερη προστασία. Η θέση οδήγησης παραμένει από τις πιο άνετες της κατηγορίας, ενώ το πίσω μέρος είναι εκλεπτυσμένο με αναφορές από τη νέα σειρά Beverly της Piaggio.

Πολυτελές, ασφαλές και συνδεδεμένο το νέο MP3.

Για πρώτη φορά ηλεκτρονικά συστήματα ασφάλειας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκεί που το MP3 όμως κάνει τη διαφορά είναι στον τομέα των συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης. ΤοΤο MP3 έχει πουλήσει περισσότερα από 230.000 μοντέλα από τότε που έκανε την εμφάνισή του. scooter της Piaggio είναι εξοπλισμένο με σύστημα ARAS (Advanced Rider Assistance Systems) το οποίο έχει εξελιχθεί πάνω στην τεχνολογία Imaging Radar 4D του τμήματος ρομποτικής Piaggio Fast Forward. Οι λειτουργίες του ARAS περιλαμβάνουν σύστημα ενημέρωσης τυφλού σημείου (Blind Spot Information System BLIS) και σύστημα υποβοήθησης αλλαγής λωρίδας (Lane Change Decision Aid System LCDAS). Οι λειτουργίες του συστήματος εμφανίζονται στην TFT έγχρωμη οθόνη και όταν αντιληφθούν κινητικότητα σε απόσταση 30-35 μέτρων ειδοποιούν τον αναβάτη με ηχητικό και οπτικό σινιάλο.

Για πρώτη φορά τοποθετούνται σε scooter συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης.

Δύο κινητήρες Euro5

Στους κινητήρες, η Piaggio προσφέρει το νέο MP3 με τον κινητήρα 400 κ.εκ. απόδοσης 35 ίππων που έχουμε γνωρίσει από το νέο Beverly, ενώ είναι διαθέσιμη και έκδοση με κινητήρα 530 κ.εκ. και απόδοση 44 ίππους. Οι κινητήρες συνοδεύονται με όλα τα νέα συστήματα ασφάλειας, όπως και τρεις χαρτογραφήσεις, ενώ είναι εξοπλισμένα με σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης, σύστημα Cruise Control και ηλεκτρονικό γκάζι (Ride-by-Wire). Οι τιμές στα νέα Piaggio MP3 είναι για το MP3 400 HPE στα 9.990€, για το MP3 400 HPE Sport στα 10.490€ και για το MP3 530 HPE Exclusive στα 13.490€. Τα νέα MP3 μπορείτε να τα βρείτε στο δίκτυο συνεργατών της Piaggio.

Βίντεο παρουσίασης του νέου MP3.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Piaggio αναλαμβάνει τα ηνία του ACEM

Ποια είναι τα εντυπωσιακά νέα συστήματα ασφάλειας του νέου Piaggio MP3

Περισσότερο χρώμα για το Moto Guzzi V7 του 2022

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης