Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Πριν από μερικές εβδομάδες η Yamaha είχε παρουσιάσει στην αγορά της Νοτιοανατολικής Ασίας ένα νέοΤο ρεζερβουάρ είναι αρκετά μικρό στα 6,1 λίτρα, αλλά η Yamaha υπόσχεται αυτονομία 250 χιλιομέτρων! scooter το οποίο ονόμασε Force 2.0. Βλέποντας την καλή αποδοχή που είχε σε εκείνο το κομμάτι του πλανήτη η Yamaha αποφάσισε να το μεταφέρει και στην Ιαπωνία αλλάζοντας το όνομά του σε X-Force. Το νέο scooter θα παρουσιαστεί επίσημα στις 28 Ιουνίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το X-Force είναι ένα μοντέρνο, σπορ scooter το οποίο η Yamaha λανσάρει ως «Master of Street Scooter», ακολουθώντας την τακτική των MT όπου παρουσιάζονται ως «Master of Torque». Ο σχεδιασμός του είναι δυναμικός με έντονες γωνίες στη μάσκα, LED φωτιστικά σώματα και πολλούς διαφορετικούς συνδυασμούς χρωμάτων.

Πολλές σπορ πινελιές και έντονοι χρωματισμοί για το X-Force.

Ο κινητήρας του X-Force είναι ο γνωστός BlueCore 155 κ.εκ. που έχουμε συναντήσει στα NMAX. Η απόδοσή του είναι 15,1 ίπποι και 14Nm ροπής, ενώ συνοδεύεται από σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων VVA, ειδική επίστρωση στα πιστόνια και γεννήτρια υποβοήθησης της εκκίνησης με Start/Stop. Το X-Force είναι εξοπλισμένο με LCD οθόνη πληροφοριών με σύστημα συνδεσιμότητας, USB θύρα φόρτισης και μεγάλο χώρο αποθήκευσης 23,2 λίτρων κάτω από τη σέλα. Οι τροχοί είναι 13 ιντσών και στα φρένα συναντάμε σύστημα ABS.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

LCD οθόνη με σύστημα συνδεσιμότητας.

Για την ώρα, το νέο Yamaha X-Force είναι διαθέσιμο μόνο στις χώρες της Ασίας, ωστόσο δεν αποκλείεται να το δούμε στην Ευρώπη. Ο κινητήρας περνάει τις προδιαγραφές ρύπων Euro5, ενώ η τιμή του θα είναι κοντά στις 3.000€, χαμηλότερη από εκείνη του αντίστοιχου NMAX 155 (3.770€). Αυτό θα το κάνει μια δελεαστική πρόταση για εκείνους που θέλουν ένα ποιοτικό και προσιτό scooter πόλης.

Επίπεδο πάτωμα για αυξημένη χρηστικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτά είναι τα έξι Free Spirit Yamaha XSR 125

Τι καινούριο συναντάμε στο Yamaha XSR700 του 2022

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης