Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Γνωρίσαμε μέσα στο 2022 ένα από τα πιο ισχυρά scooter στην κατηγορία των 300 κ.εκ. που δεν ήταν άλλο Το scooter διαθέτει σύστημα Traction Control της Bosch.από το Zontes M310. Το σπορ scooter της premium μάρκας από την Κίνα από την πρώτη στιγμή που πάτησε τις ρόδες του στην Ελλάδα κίνησε το ενδιαφέρον του κοινού με σύμμαχο την πολύ ξεχωριστή εμφάνιση, αλλά και τον πολύ ισχυρό κινητήρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Zontes προχώρησε στην παρουσίαση του δεύτερου premium scooter της το οποίο ονομάζεται 350D. Πρόκειται για ένα μεγαλύτερο σε διαστάσεις scooter σε σχέση με το M310 το οποίο γέρνει προς την πλευρά των GT scooter. Σχεδιαστικά είναι πιο εκλεπτυσμένο, αλλά πιο απλό, σε σχέση με το M310 έχοντας πιο «φυσιολογική» μάσκα εμπρός με LED φωτιστικά σώματα και χαρακτηριστικά φώτα ημέρας DRL.

Πιο ήπια εμφάνιση για το 350D με GT χαρακτηριστικά.

Ισχυρός κινητήρας από το GK350

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κινητήρας του νέου 350D είναι μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος 348 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 36,7 ίππους και 38Nm ροπής. Το σύνολο έχει δύο εκκεντροφόρους επικεφαλής και συνοδεύεται από σύγχρονο σύστημα ηλεκτρονικού ψεκασμού και σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης. Το πλαίσιο του Zontes είναι ατσάλινο σωληνωτό και συνεργάζεται με ένα τηλεσκοπικό πιρούνι εμπρός και δύο ρυθμιζόμενα αμορτισέρ πίσω. Στα φρένα συναντάμε έναν δίσκο σε κάθε τροχοί τα οποία συνοδεύονται από ABS.

Διαθέτει το σύστημα ενσωματωμένης βάσης smartphone όπως το 310M.

Ο κινητήρας είναι προδιαγραφών Euro5, άρα μπορεί να έρθει στην Ευρώπη

Σημαντική αναβάθμιση έχουμε στους τροχούς καθώς ο εμπρός πλέον είναι 15 ιντσών και ο πίσω 14 ιντσών,Τα φρένα του 350D είναι της J.Juan και το ABS της Bosch. ενώ το βάρος του scooter είναι στα 168 κιλά (γεμάτο). Ο εξοπλισμός είναι και εδώ πολύ εντυπωσιακός με σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί, TFT οθόνη πληροφοριών με σύστημα συνδεσιμότητας, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα και δύο επιλογές οδήγησης.

Δεν γνωρίζουμε αν και πότε θα έρθει το συγκεκριμένο scooter στην χώρα μας ωστόσο, αν αναλογιστούμε το ενδιαφέρον για το M310 τότε και το 350D αναμένεται να κερδίσει το ελληνικό κοινό. Τα scooter και τις μοτοσικλέτες της Zontes μπορείτε να τα βρείτε στο δίκτυο συνεργατών της Evomoto.

Το βίντεο παρουσίασης του Zontes 350D.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αγγίξαμε το νέο εντυπωσιακό Zontes M310

Νέος Communication Manager της Γκοργκόλης Α.Ε. ο Λάζαρος Μαυράκης

Το εντυπωσιακό Zontes M310 έρχεται στην τιμή των 4.355€

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης