Καινούρια σελίδα στα επαγγελματικά της μοντέλα ανοίγει η Renault παρουσιάζοντας το πλάνο HYVIA. Η παραγωγή των van και των κυψελών υδρογόνου θα γίνεται αποκλειστικά στη Γαλλία.Πρόκειται για μια σειρά φορτηγών μεσαίου μεγέθους τα οποία θα κινούνται με υδρογόνο. Ονομάζονται «Master» και χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες, το Master Van, το Master Chassis Cab και το Master Citybus.

Το πρόγραμμα της Renault δεν περιλαμβάνει μόνο τα νέα οχήματα. Η εταιρεία θέλει να δημιουργήσει μια συνολική μονάδα παραγωγής υδρογόνου η οποία θα παρέχει πλήρη κάλυψη στην αποθήκευση, τη διανομή και τους σταθμούς ανεφοδιασμού. Όλη η διαδικασία θα γίνεται με ηλεκτρόλυση του νερού με μηδενικές εκπομπές CO2 και θα υπάρχει μεγάλη γκάμα κυψελών για ελαφρού τύπου οχήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Chassis Cab είναι το μεγαλύτερο σε μέγεθος φορτηγό της σειράς.

Το HY σημαίνει Hydrogen και το VIA σημαίνει δρόμους

Η Renault θα συνεργαστεί με την Plug Power, ηγέτη στις λύσεις υδρογόνου εδώ και 20 χρόνια. Η εταιρεία Η καινούρια τεχνολογία προσφέρει μηδενικούς ρύπους, μεγάλη αυτονομία και μικρούς χρόνους ανεφοδιασμούέχει τεράστιο δίκτυο διανομής με περισσότερα από 100 σημεία ανεφοδιασμού, ενώ είναι σε θέση να παράγει 40 τόνους υδρογόνου καθημερινά. Τα τρία νέα μοντέλα της Renault με υδρογόνο θα είναι διαθέσιμα μέχρι το τέλος του 2021 και θα έχουν πολύ ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Master Van H2 έχει αυτονομία 500 χιλιόμετρα με μεγάλο χώρο αποθήκευσης για μικρές και μεγάλες μεταφορές. Το Chassis Cab είναι το μεγαλύτερο φορτηγό της σειράς με αυτονομία 250 χιλιόμετρα, ενώ υπάρχει και η λύση του Citybus το οποίο μπορεί να μεταφέρει 15 επιβάτες και έχει αυτονομία 300 χιλιόμετρα. Τα μοντέλα θα διαθέτουν υβριδικό σύστημα υδρογόνου και ηλεκτροκίνησης. Οι μπαταρίες έχουν χωρητικότητα 33kWh και από τα 500 χιλιόμετρα αυτονομίας τα 100 θα είναι από τις μπαταρίες.

Τα νέα van της Renault θα είναι διαθέσιμα στο τέλος του χρόνου  στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης.

Εξαιρετικά σημαντική η συνεργασία με την Plug Power.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο όμιλος Renault θα λανσάρει 10 ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2025

Το sedan υδρογόνου που ανεφοδιάζεται σε 3 λεπτά

Volvo και SSAB ετοιμάζουν χάλυβα από υδρογόνο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης