Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Aprilia φέτος γιορτάζει ένα σημαντικό ορόσημο στην ιστορία της καθώς πριν από 30 χρόνια κατάκτησε τον Στην εξέλιξη της μοτοσικλέτας θα βοηθήσει ο Maverick Vinales, αναβάτης MotoGP της Aprilia.πρώτο τίτλο σε παγκόσμιο επίπεδο στους αγώνες μοτοσικλέτας. Ήταν το μακρινό πλέον 1992 όταν ο Alessandro Gramigni με μια Aprilia AF125 κατακτούσε τον τίτλο στην κατηγορία των GP125 ξεκινώντας μια απίθανη πορεία μέχρι και τις μέρες μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Aprilia, μετράει 52 Παγκόσμιους Τίτλους (αναβατών και κατασκευαστών) μέχρι σήμερα, με αναβάτες όπως οι Valentino Rossi, Loris Capirossi, Max Biaggi και Sylvain Guintoli να έχουν συμβάλει σε αυτές τις επιτυχίες. Για να γιορτάσει η Aprilia το συγκεκριμένο ορόσημο εξελίσσει μια ειδική έκδοση της κορυφαίας Aprilia RSV4 την οποία θα ονομάσει Trenta. Η μοτοσικλέτα θα είναι βασισμένη στην ανανεωμένη έκδοση Factory με τον κινητήρα των 1.099 κ.εκ. V4 να αποδίδει 214 ίππους.

Η έκδοση Trenta αναμένεται να φέρει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στα ηλεκτρονικά βοηθήματα, ενώ θα λανσάρει και πολλά νέα αεροδυναμικά βοηθήματα απευθείας από το MotoGP. Εκτός από τα εμπρός φτερά στα φέρινγκ, η RSV4 θα είναι εξοπλισμένη και με το αεροδυναμικό φτερό (Spoon) στο κάτω μέρος του φέρινγκ, μπροστά από τον πίσω τροχό. Το συγκεκριμένο στοιχείο προσφέρει καλύτερη ψύξη του πίσω ελαστικού, αλλά και καλύτερη ευστάθεια στις υψηλές ταχύτητες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Trenta θα φέρει επίσης εξάτμισης της SC-Project, ενώ είναι βέβαιο ότι η Aprilia θα ετοιμάσει ένα ειδικό αγωνιστικό κιτ για τη μοτοσικλέτα που θα την φέρνει πολύ κοντά στην μοναδική RSV4 X του 2019.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης