Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Ο θρυλικός Steve McQueen ήταν μια μεγάλη προσωπικότητα που δεν περιοριζόταν μόνο στον κόσμο της Το 2014 η μοτοσικλέτα ανακατασκευάστηκε πλήρως.μοτοσικλέτας ή του αυτοκινήτου, αλλά ήταν ένα είδωλο μιας ολόκληρης εποχής. Ιδιαίτερα τα οχήματά του ήταν εικονικά και έμειναν στην ιστορία όπως η Triumph Bonneville Twin από την ταινία «Η Μεγάλη Απόδραση» ή η Porsche Speedster με τον αριθμό πλαισίου 84855.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα από αυτά τα θρυλικά οχήματά του ήταν και μια Husqvarna Viking 360 του 1969. Η μοτοσικλέτα ήταν αγωνιστική και έπαιρνε μέρος σε αγώνες Motocross με αναβάτη τον Beng Aberg. Ο McQueen είχε δει τον Aberg να κερδίζει πολλούς αγώνες στη σέλα αυτής της μοτοσικλέτας και έβαλε στόχο να την αποκτήσει.

Από την πρώτη στιγμή που είδε τη Viking ο McQueen την ερωτεύτηκε!

Η μοτοσικλέτα πουλήθηκε με όλα τα γνήσια έγγραφα ακόμα και του αναβάτη αγώνων Beng Aberg

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο διάσημος ηθοποιός δεν ήθελε όμως να αποκτήσει οποιαδήποτε μοτοσικλέτα. Ήθελε να κάνει δική του τη Υπάρχουν ακόμα και τα χαρτιά της πώλησης του Aberg στη Solar Productions.συγκεκριμένη Viking και φυσικά το πέτυχε. Η εταιρεία παραγωγής Solar Production στο Los Angeles τού την έφερε στο σπίτι του και από τότε ο McQueen έκανε τις βόλτες και τους αγώνες του με το συγκεκριμένο Husqvarna.

Η μοτοσικλέτα βγήκε σε δημοπρασία στα μέσα Αυγούστου και η τιμή η οποία πωλήθηκε ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Οι άνθρωποι του Οίκου Sotherby περίμεναν ένα ποσό κοντά στις 80.000€, ωστόσο η τιμή έφτασε σχεδόν τις 172.000€ αφήνοντας άφωνους ακόμα και τους ανθρώπους της δημοπρασίας.

Στο νίκελ του ρεζερβουάρ μπορείς ακόμα και να... χτενιστείς!

Μια από τις πιο διάσημες φωτογραφίες του McQueen με τη scrambler του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Husqvarna κρατάει ψηλά τη σημαία των supermoto

Πρώτο ταξίδι του Husqvarna Norden στην Ισλανδία

Η ομάδα της Ιταλίας νικήτρια στο MXGP Junior της Μεγαλόπολης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης