Η επανάληψη του αυστριακού grand prix φέρνει την KTM δυνατότερη από ποτέ στον εντός της έδρας της αγώνα, σημειώνοντας την πρώτη της Pole Position μέσω του Pol Espargaro που επίσης θα εκκινήσει πρώτος για παρθενική φορά στη μεγάλη κατηγορία.

Ο Pol Espargaro είπε μετά το τέλος των Κατατακτηρίων ότι όλο το Σαββατοκύριακο δεν μπορούσε να κάνει ούτε μια φορά έναν γύρο στον οποίο να πάει καλά σε όλα τα κομμάτια της πίστας. Το έκανε όμως την κατάλληλη στιγμή στις Κατατακτήριες 2 και πήρε την πρώτη pole position της καριέρας του στη μεγάλη κατηγορία στον 109ο αγώνα του. Μια μεγάλη επιτυχία και για την Αυστριακή ΚΤΜ που θα ξεκινήσει για πρώτη φορά από την πρώτη θέση σε έναν αγώνα, στο grand prix της έδρας της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δεύτερος οδηγός που εντυπωσίασε από χθες στην Αυστρία ή την Στυρία αν θέλετε, είναι ο Takaaki Nakagami, ο οδηγός που έχει απομείνει να σηκώνει τη σημαία της Honda (με την απουσία του M.Μarquez και τον τραυματισμό του Crutchlow), ο οποίος πήρε τη 2η θέση και διεκδίκησε μέχρι την τελευταία στιγμή την pole, όταν ένα μικρό λάθος του ακύρωσε τον γύρο. Στην πρώτη σειρά της εκκίνησης είναι και ένας αποφασισμένος Johann Zarco με την δορυφορική του Ducati του 2019, που έμεινε εκτός Ελεύθερων Δοκιμών 4 για να ξεκουράσει το τραυματισμένο του χέρι και έσφιξε τα δόντια για να γράψει εξαιρετικούς χρόνους και στις ΚΑΤ1 & 2! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Aπό την 2η σειρά της εκκίνησης και την 4η θέση θα ξεκινήσει ο Joan Mir της Suzuki, που για 46 χιλιοστά του δευτερολέπτου έχασε την ευκαιρία να πάρει θέση στην πρώτη σειρά. Έτσι έχουμε 4 διαφορετικούς κατασκευαστές στις 4 πρώτες θέσεις, ενδεικτικό του συναγωνισμού που επικρατεί στη μεγάλη κατηγορία, ενώ ο 5ος, η Yamaha στην περίπτωσή μας είναι στην 6η θέση, με τον Maverick Vinales που βρέθηκε πίσω από τον Jack Miller που με τη δική του Ducati του 2020 θα ξεκινήσει από την 5η θέση.

Στην 3η σειρά βρίσκουμε τους Rins, Oliveira και Dovizioso, ενώ στην 4η τους Quartararo, Morbidelli και Petrucci. Ο Valentino Rossi δεν κατάφερε να μπει στους 12 πρώτους, καθώς είχε μια πτώση στην 9η στροφή της πίστας, στις ΚΑΤ1, τη στιγμή που οι ενδιάμεσες χρονομετρήσεις έδειχναν ότι θα είχε πάρει την πρόκριση. Έτσι θα ξεκινήσει από την 15η θέση. 

Υπενθυμίζουμε πως ο αγώνας ξεκινάει αύριο στις 15.00 ώρα Ελλάδος.

Πηγή: Mgp.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης