Την ώρα που ο Fabio Quartararo είχε την προσωρινή pole, ο Maverick Vinales ήταν σε ένα πάρα πολύ γρήγορο γύρο στα κόκκινα, έτοιμος να σημειώσει τον καλύτερο χρόνο. Όμως, ένα λάθος στον τελευταίο γύρο, του στοίχισε την pole position στις σημερινές κατατακτήριες δοκιμές.

Έπειτα, παρά το ότι έκανε ένα μικρό λαθάκι, ο Pecco Bagnaia κατάφερε – για πρώτη φορά στη μεγάλη κατηγορία – να βρεθεί στην πρώτη σειρά και ήταν πολύ χαρούμενος στο parc ferme. Πέρα από αυτό ήταν και η καλύτερη Ducati σήμερα, με τους κόκκινους να βλέπουν απογοητευμένοι τον Andrea Dovizioso να μην καταφέρνει να μπει στις ΚΑΤ2, ολοκληρώνοντας μια καταστροφική ημέρα. Κάτι τέτοιο είχε να συμβεί ένα ολόκληρο χρόνο για τον Ιταλό, ο οποίος την τελευταία φορά που ήταν εκτός των 4 πρώτων σειρών στην εκκίνηση, ήταν στο Sachsenring πέρυσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντίθετα, χαρούμενος ήταν ο Valentino Rossi που θα ξεκινήσει τον αυριανό Αγώνα από την 4η θέση, ενώ μαζί του στη δεύτερη σειρά θα είναι οι Miguel Oliveira και Franco Morbidelli. Ειδικά ο Πορτογάλος ήταν αυτός που κέρδισε το χειροκρότημα αυτή τη φορά στο γκαράζ της ΚΤΜ, κατακτώντας την 1η θέση στις ΚΑΤ1 και την 5η (!) στις ΚΑΤ2.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την 3η σειρά ανοίγει ο Jack Miller με την Ducati του, ενώ δίπλα του θα έχει τον Takaaki Nakagami (που πλήρωσε ένα λάθος του στο τέλος) και τον Brad Binder που επίσης δεν απέφυγε τα λάθη. Η μοναδική Suzuki στις ΚΑΤ2 δεν τα πήγε τόσο καλά όσο θα ήθελε, με τον Joan Mir να περιορίζεται στην 10η θέση, με τους Danilo Petrucci και Pol Espargarο (είχε πτώση) δίπλα του.                

                                                  

Ο Marc Marquez μπήκε στην πίστα για τις ΕΔ4 και στη συνέχεια δοκίμασε τις δυνάμεις του και στις ΚΑΤ1. Ωστόσο λίγο αφότου ξεκίνησε το πρώτο σκέλος των κατατακτηρίων, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής βγήκε και αποσύρθηκε αποφασίζοντας να μην συνεχίσει. Λίγο αργότερα είχε μια πτώση ο αδερφός του, ο Alex, η μοτοσυκλέτα του οποίου φάνηκε να τον χτυπάει στο δεξί χέρι! Ό,τι έγινε δηλαδή και στην περίπτωση του Marc πριν από μια εβδομάδα! Ευτυχώς όμως, λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι ο Alex δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

Μετά το τέλος των κατατακτηρίων της μεγάλης κατηγορίας, έγινε γνωστό ότι ο Marc Marquez δεν θα συνεχίσει στο GP και δεν θα αγωνιστεί τελικά αύριο. Το 2ο αγώνα στη Jerez θα τον δούμε στις 15.00 ώρα Ελλάδος.

Πηγή: Mgp.gr

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης