του Νίκου Τσαμάνδουρα

Το γαλλικό gran prix αναμενόταν ιδιαιτέρως ξεχωριστό λόγω των καιρικών συνθηκών, οι οποίες λίγο πριν την έναρξη του αγώνα πήραν τη μορφή βροχής που άλλαξε την εκκίνηση του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα οι αναβάτες βάδισαν κυριολεκτικά σε άγνωστα νερά, καθώς η άσφαλτος της γαλλικής πίστας είθισται να είναι στεγνή μιας και στην προ-κορωνοϊού εποχή ο αγώνας του LeMans γινόταν Μάϊο. Το σβήσιμο των φώτων εκκίνησης είχε με το καλημέρα μια πτώση, εκείνη του Valentino Rossi που είδε τον αγώνα του να τελειώνει πριν καλά-καλά αρχίσει και με το ευτύχημα να είναι πως δεν παρέσυρε σε πτώσεις και άλλους αναβάτες μαζί του. Η συνέχεια ήταν για γερά νεύρα με τις Ducati των Miller, Dovizioso και Petrucci να βρίσκονται μπροστά. Μετά από μάχες με τον ομόσταυλο του, μπροστά βρέθηκε ο Danilo Petrucci ο οποίος κατάφερε να διατηρήσει μέχρι τέλους τη θέση του. 

Στη 2η θέση τερμάτισε ο Alex Marquez, αν και ξεκινούσε από τις πίσω σειρές του grid. Ωστόσο, επιδεικνύοντας πάστα πρωταθλητή, ήταν σταθερά γρήγορος, φέρνοντας μετά από καιρό μια μοτοσυκλέτα της Repsol Honda στο βάθρο. Ταχύς και σταθερός ήταν και ο Pol Espargaro, ο οποίος προς τέλος εκμεταλλεύτηκε απόλυτα το σκηνικό των πτώσεων, έκανε την κίνηση του και πέρασε και τον Andrea Dovizioso περιορίζοντας τον στην 4η θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στους επίσης παντός καιρού αναβάτες, προσθέστε και τον Johann Zarco που πήρε την 5η θέση, ανεβάζοντας ρυθμό προς το τέλος του αγώνα, αφήνοντας πίσω του το Miguel Oliveira ο οποίος έκανε ένα αρκετά καλό αγώνα. Στην 7η θέση τερμάτισε ο -πάντα σταθερός πλέον- Takaaki Nakagami, μπροστά από τον «αναπληρωματικό» στο HRC, Stefan Bradl. Στην 9η θέση τερμάτισε ο «άπειρος» στη βροχή Fabio Quartararo, ο οποίος συνεχίζει να ηγείται του πρωταθλήματος, με το Maverick Vinales να κλείνει τη δεκάδα της κορυφής. Αναλυτικά, μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα πατώντας εδώ.

Πτώσεις και πάλι πτώσεις

Θύμα της γλιστερής γαλλικής ασφάλτου δεν ήταν μόνο ο Valentino Rossi, καθώς την πρόσφυση των ελαστικών αποχαιρέτισαν μαζί με τον αγώνα τους και οι Franco Morbidelli, Cal Crutchlow, Tito Rabat και Bradley Smith. Ξεχωριστή αναφορά αξίζει ο «καμικάζι» Alex Rins, o οποίος παρά την 14η θέση εκκίνησης είχε φτάσει ως τη 2η θέση, η οποία στο τέλος του αγώνα έδωσε τη θέση της σε μια πτώση. Μια πτώση με παρελκόμενα, καθώς αν και ο Rins συνέχισε τον αγώνα, έπρεπε να τον διακόψει εξαιτίας ενός…ιμάντα που ξέμεινε στην κάμερα της ουράς της μοτοσυκλέτας του από τους ανθρώπους της πίστας που έσπευσαν σε βοήθεια. Επίσης, πολύ άτυχος και δικαιολογημένα μέσα στα νεύρα, ο Jack Miller επίσης δεν είδε την καρό σημαία, αφού ενώ πάλευε για μια θέση στο βάθρο προδόθηκε από τον κινητήρα της μοτοσυκλέτας του.

Στο δια ταύτα, σήμερα είδαμε ακόμα ένα αγώνα που πρόσφερε μεγάλες δόσεις θεάματος και ταχυπαλμίας, με τον Petrucci να είναι ο 7ος διαφορετικός νικητής του εφετινού φλεγόμενου πρωταθλήματος. Ενός πρωταθλήματος τόσο απρόβλεπτου που πιθανότατα θα κάνουμε χρόνια να ξαναδούμε. 

Το αγωνιστικό μας ραντεβού ανανεώνεται για την επόμενη Κυριακή, 18 Οκτωβρίου και τον αγώνα της Αραγονίας.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης