Στις σημερινές κατατακτήριες χρονομετρήσεις του γαλλικού grand prix, είδαμε τους αναβάτες τον ένα μετά τον άλλο να χάνουν χρόνο στο τελευταίο κομμάτι της πίστας, όχι όμως και το Fabio Quartararo που εκεί έκανε τη διαφορά από τον ανταγωνισμό!

Ο Γάλλος ήταν ο πιο γρήγορος οδηγός στα 15 λεπτά των κατατακτηρίων και κατάφερε να πάρει την pole position, την 3η του στα 9 Grand Prix μέχρι στιγμής. Ο Jack Miller – που είχε εντυπωσιάσει χτες με την απόδοσή του σε μια πίστα που στέγνωνε – κρατούσε την pole με την καρώ σημαία να έχει πέσει. Ήταν τότε που ο Fabio Quartararo ολοκλήρωνε τον τελευταίο του γύρο και με ένα δυνατό πέρασμα στο τελευταίο κομμάτι της πίστας πήρε την 1η θέση! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γάλλος σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:31,315 και ήταν μόλις 130χιλ πάνω από το ρεκόρ πίστας, για να συνεχίσει το σερί των παρουσιών του στην πρώτη σειρά της εκκίνησης. Στην πρώτη σειρά επιστρέφει – μετά το Misano – ο Jack Miller, ενώ για τον Danilo Petrucci ήταν η πρώτη φορά φέτος που καταφέρνει και είναι μεταξύ των τριών πρώτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Cal Crutchlow με την Honda του έσπασε την κυριαρχία των Yamaha και Ducati στις πρώτες θέσεις και είναι αυτός που ανοίγει τη 2η σειρά. Δίπλα του θα είναι ο Vinales και ελάχιστα πιο πίσω ο Andrea Dovizioso που κλείνει τη δεύτερη σειρά και ήταν μόλις 4 δέκατα από την pole position! Ο Pecco Bagnaia δεν είχε στο τέλος άλλο μαλακό ελαστικό και υποχώρησε τελικά από την πρώτη στην 3η σειρά, μαζί με τους Pol Espargaro και Johann Zarco. Ο Valentino Rossi θα ξεκινήσει από την 10η θέση και είχε διαφορά μόλις στο μισό δευτερόλεπτο από τον Quartararo, ενώ 2χιλ πίσω του ήταν ο Morbidelli!

Υπενθυμίζουμε πως ο αυριανός αγώνας μεταδίδεται νωρίτερα από ό,τι έχουμε συνηθίσει, στις 14.00 ώρα Ελλάδος.

Πηγή: Mgp.gr

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης