του Νίκου Τσαμάνδουρα 

Ο πρώτος αγώνας μετά την πανδημία χαρακτηρίστηκε από θέαμα που άξιζε την αναμονή τόσων μηνών. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως ενδεχομένως μιλάμε και για μια νέα εποχή αγώνων. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας για «νέα εποχή», εννοούμε τους αγώνες χωρίς θεατές και με τους νέους αναβάτες να υπερισχύουν ξεκάθαρα των «παλιών». Μεγάλος νικητής ο Fabio Quartararo, που στην 20η του εμφάνιση εγκαινίασε την αγωνιστική σεζόν με την παρθενική του νίκη στη μεγάλη κατηγορία παρά την «αφηρημένη» του εκκίνηση. Ο Γάλλος έχει αρχίσει να ωριμάζει οδηγικά, κάτι που του επέτρεψε να κρατήσει πίσω του την εργοστασιακή M1 του Maverick Vinales. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Andrea Dovizioso, που παρά τον πρόσφατο τραυματισμό του σε προπόνηση motocross αποδείχθηκε σταθερή αξία, παίρνοντας μάλιστα τη μπουκιά του βάθρου από το στόμα του Jack Miller, ο οποίος συνολικά έκανε έναν πολύ καλό αγώνα. 

Στην 5η θέση βρέθηκε ο Franco Morbidelli, χαρίζοντας και άλλα χαμόγελα στην Petronas Yamaha, παρά το καρδιοχτύπι πριν το τέλος από την επαφή του με τον Jack Miller. Πολύ καλή ήταν και η επίδοση του Pol Espargaro, που τερμάτισε 6ος, δείχνοντας πως οι άνθρωποι της KTM είναι στο σωστό δρόμο. Οι ευχάριστες εκπλήξεις συνεχίστηκαν και στις δυο επόμενες θέσεις, με τους Fransesco Bagnaia και Miguel Oliveira να δείχνουν επίσης καλά σημάδια γραφής. Τη 10αδα συμπλήρωσαν οι Danilo Petrucci και Takaaki Nakagami.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον αγώνα τους δεν τερμάτισαν ποτέ οι Joan Mir, Aleix Espargaro, Valentino Rossi, Iker Lecuona και Marc Marquez, ενώ πέρα από τον τραυματία (από τα χθεσινά δοκιμαστικά) Alex Rins, από το σημερινό grid απουσίασε και ο Cal Crutchlow λόγω μιας άσχημης πτώσης στο πρωινό ζέσταμα. Αναλυτικότερα, μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα εδώ

Κεφάλαιο Marc Marquez: Μια ξεχωριστή αναφορά αξίζει στο τι έκανε σήμερα το «Μυρμήγκι». Η αρχή του αγώνα τον βρήκε σύντομα στην πρώτη θέση, ωστόσο σημείωσε μια έξοδο στην αμμοπαγίδα της πίστας, που πιθανότατα για οποιονδήποτε άλλο θα σήμαινε πτώση. Η συνέχεια τον βρήκε με φρενήρη ρυθμό, ανεβαίνοντας από την 16η θέση έως και την 3η(!), δείχνοντας πως αποτελεί μια κατηγορία αναβάτη μόνος του. Μια ανάσα πριν το τέλος όμως και ενώ στόχος ήταν ο Maverick Vinales, ήρθε ένα τρομακτικό high siding να δώσει τέλος στον αγώνα του Ισπανού. Δυο πρώιμα συμπεράσματα προκύπτουν: Αφενός το οδηγικό του ταλέντο που δεν έχει όμοιο του, αφετέρου η έπαρσή του. Μετά από 8 παγκόσμια πρωταθλήματα δεν έχεις να αποδείξεις τίποτα, επομένως τα περίσσια ρίσκα απλά αδειάζουν τη δουλειά της ομάδας πίσω σου, πολλώ δε μάλλον όταν ρισκάρεις και πιθανό σοβαρό τραυματισμό, που εν προκειμένω μεταφράστηκε σε κάταγμα στο χέρι. Δεν θα κρίνουμε εμείς τον αγωνιστικό του ενθουσιασμό, απλά ελπίζουμε ο τραυματισμός του να μην έχει τρομακτικές επιπτώσεις στη συνέχεια του στο πρωτάθλημα. 

Η συνέχεια του έργου σε μια εβδομάδα, στην ίδια πίστα, ελπίζοντας στην ανάρρωση των τραυματισμένων αναβατών και σε θέαμα δίχως πτώσεις. 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης