Η συνέχεια αυτής της εξαιρετικά ασυνήθιστης σεζόν έρχεται σε μια πίστα που έχει πλέον καινούργια άσφαλτο, στο Misano World Circuit Marco Simoncelli,  όπου θα πραγματοποιηθούν δύο αγώνες MotoGP και τρεις MotoE σε δύο συνεχόμενα Σαββατοκύριακα.
 
Η πίστα του Misano έχει μήκος 4.226 μέτρα και βρίσκεται κοντά στην ακτογραμμή της Αδριατικής Ριβιέρας. Αποτελεί μια τεχνική πίστα και η σχεδίασή της περιλαμβάνει όχι μόνο ανοικτές στροφές με υψηλή ταχύτητα αλλά και κλειστές καθώς και μια σύντομη ευθεία, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις από τα μπροστινά ελαστικά. Τα Michelin Power Slick που έχουν επιλεχθεί για τους δυο αυτούς αγώνες σε μια πίστα με νέο ασφαλτοτάπητα είναι έτοιμα να προσφέρουν στους οδηγούς και τις μοτοσυκλέτες τους τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πίστα διαθέτει έξι αριστερές και δέκα δεξιές στροφές, με τη γκάμα των μπροστινών ελαστικών να είναι διαθέσιμη σε μαλακό, μεσαίο και σκληρό μείγμα γόμας, όλα συμμετρικής σχεδίασης, καθώς επίσης και μια επιπλέον τέταρτη επιλογή, ένα ασύμμετρο ελαστικό για το μπροστινό τροχό- όπως το επιτρέπουν οι κανονισμοί για μια φρεσκοστρωμένη πίστα –  με σκληρό μείγμα στο δεξί τμήμα του πέλματος για να μπορεί να ανταπεξέλθει καλύτερα στις δεξιές στροφές της πίστας. Τα πίσω ελαστικά θα είναι διαθέσιμα σε μαλακό, μεσαίο και σκληρό μείγμα γόμας, ασύμμετρα και πιο σκληρά στο δεξί τμήμα του πέλματος, για να ανταπεξέλθουν καλύτερα τις περισσότερες δεξιές στροφές τις πίστας και στην αυξημένη πίεση που δέχονται από αυτήν την πλευρά για τον αγώνα των 27 γύρων. 

Στο γνωστό “San Marino Grand Prix”, λόγω της γεωγραφικής θέσης και της χρονική περιόδου, είναι πολύ πιθανό για τους συμμετέχοντες να έρθουν αντιμέτωποι με βροχή, συνεπώς θα υπάρχουν διαθέσιμα και τα Michelin Power Rain. Μαλακό και μεσαίο μείγμα γόμας σε συμμετρία μπροστά και πίσω μαλακό και μεσαίο μείγμα σε ασύμμετρα ελαστικά, με πιο σκληρό το δεξί τμήμα, για να παρέχουν στους αναβάτες την απόλυτη πρόσφυση σε περίπτωση βροχής. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ιταλική πίστα βρίσκεται κοντά στην πόλη Ρίμινι και αποτελεί θεσμό στο ετήσιο ημερολόγιο των αγώνων του MotoGP μετά την  επιστροφή της στο αγωνιστικό ημερολόγιο το 2007. Αποτελεί μια ευχάριστη πίστα και η χωρητικότητά της φτάνει τους 60.000 θεατές. Αυτή τη σεζόν λόγω των περιορισμών του COVID-19 οι αγώνες του MotoGP πραγματοποιηθήκαν πίσω από κλειστές πόρτες, αλλά οι δύο αγώνες στην πίστα Misano World Circuit Marco Simoncelli θα είναι οι πρώτοι που θα δεχτούν θεατές. Κατόπιν άδειας των τοπικών αρχών, 10.000 θεατές καθημερινά, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τους αγώνες, τηρώντας φυσικά τους κανονισμούς σχετικά με τις αποστάσεις. 

Το MotoGP θα ακολουθήσει το ίδιο πρόγραμμα για δύο συνεχόμενα Σαββατοκύριακα. Η έναρξη των αγώνων έγινε σήμερα με τα δυο σκέλη των ελεύθερων δοκιμών και το Σάββατο με δυο ακόμα πριν τις τελικές δοκιμές για την pole position. Τα φώτα της εκκίνησης για τον αγώνα Gran Premio Lenovo di San Marino e della Riviera di Rimini θα σβήσουν στις 15:00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου, ενώ την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί και ο αγώνας  Gran Premio TISSOT dell’Emilia Romagna e della Riviera di Rimini, την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου.
 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης