Αυτό το σαββατοκύριακο το MotoGP πάει στη Γαλλία και συγκεκριμένα στο Le Mans για το Grand Prix de France, καθώς και για το Παγκόσμιο Κύπελλο FIM Enel MotoE που θα ολοκληρωθεί με δύο αγώνες. 

Ο συγκεκριμένος αγώνας είναι πολύ σημαντικός και για τη Michelin καθώς έχει γράψει ιστορία στην πίστα, τόσο στους δύο όσο και στους τέσσερις τροχούς. Το εμβληματικό σιρκουί αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς και ιστορικές πίστες στο ετήσιο ημερολόγιο των αγώνων του MotoGP και αποτελεί σημείο αναφοράς για τη Michelin, λόγω των πολλών ρεκόρ που έχει καταρρίψει. Η πίστα των 4.185μ. αποτελείται από πέντε αριστερές και εννέα δεξιές στροφές  και γενικά είναι πολύ σφιχτή με μια σειρά από χαμηλότερες γωνίες ταχυτήτων, που απαιτούν  ένα σταθερό μπροστινό ελαστικό. Τα ελαστικά Power Slick θα  είναι διαθέσιμα για να καλύψουν τις ανάγκες των αναβατών για σκληρό φρενάρισμα, ενώ το νέο ελαστικό της Michelin για τη σεζόν 2020 θα προσφέρει την μέγιστη δυνατή επιτάχυνση για να βοηθήσει να σημειωθούν ταχύτεροι χρόνοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Mε νέα άσφαλτο από το 2016, το Bugatti Circuit έχει μέτριο επίπεδο πρόσφυσης. Η γκάμα των ελαστικών θα είναι διαθέσιμη για να βοηθήσει τους κατασκευαστές και τους αναβάτες να επιλέξουν τα καταλληλά μείγματα γόμας, για να πάρουν τη βέλτιστη ρύθμιση για τις μοτοσυκλέτες τους, στον αγώνα των 27 γύρων. Η γκάμα των μπροστινών ελαστικών θα είναι διαθέσιμη σε μαλακό, μεσαίο και δύο σκληρά μείγματα γομών, όλα συμμετρικής σχεδίασης σε αντίθεση με τα πίσω που είναι ασύμμετρης και θα φέρουν σκληρότερο μείγμα γόμας στο δεξί τμήμα του πέλματος, για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των δεξιών στροφών της πίστας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Michelin και οι υπόλοιπες ομάδες του MotoGP επισκέπτονται το Le Mans παραδοσιακά το Μάιο, αλλά λόγω των αλλαγών που προκάλεσε η πανδημία του COVID-19 στο ημερολόγιο των αγώνων, ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί Οκτώβριο, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό για τη Michelin να έρθει αντιμέτωπη με συνθήκες βροχής, καθώς η πιθανότητα για κάτι τέτοιο είναι μεγαλύτερη στην περιοχή Sarthe της Γαλλίας αυτή τη περίοδο του έτους. Συνεπώς, θα υπάρχουν διαθέσιμα τα  ελαστικά MIchelin Power Rain. Θα είναι διαθέσιμα σε μαλακό και μεσαίο μείγμα γόμας και για τους δύο τροχούς, τα πίσω ελαστικά θα είναι ασύμμετρης σχεδίασης με σκληρότερο μείγμα γόμα στο δεξί τμήμα του πέλματος. Η έναρξη του ένατου αγώνα της φετινής σεζόν είναι προγραμματισμένη να γίνει  μια ώρα νωρίτερα από ότι συνήθως, αυτη την Κυριακή 11 Οκτωβρίου στις 13:00 το μεσημέρι (τοπική ώρα). 

Το πρωτάθλημα MotoE ολοκληρώνεται με δυο αγώνες και την ανάδειξη του νικητή

Αυτή είναι η δεύτερη σεζόν της Michelin ως ο Επίσημος Προμηθευτής Ελαστικών του Παγκόσμιου Κυπέλλου FIM Enel MotoE, που φτάνει στο αποκορύφωμά του στη έδρα της γαλλικής εταιρείας, καθώς η υπόθεση  τίτλος θα ξεκαθαρίσει κατά τη διάρκεια αυτών των δύο αγώνων στο Le Mans. Αυτή τη σεζόν η Michelin παρουσίασε  τα νέα ελαστικά Slick MotoE – με το νέας σχεδίασης πίσω ελαστικό κι όλη την γκάμα να χρησιμοποιεί βιοϋλικά και αναγεννώμενα υλικά. Κατά τη διάρκεια των συναρπαστικών αγώνων του τρέχοντος έτους, τα ρεκόρ έσπασαν πολλές φορές  με τα νέα ελαστικά και οι αναβάτες βελτίωσαν το στυλ οδήγησης και τις επιδόσεις τους, λόγω της πρόσθετης πρόσφυσης που τους παρέχεται από τα τελευταίας γενιάς ελαστικά για το MotoE στις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες της  Energica Ego Corsa.

Επιπλέον, τα νέα ελαστικά  για το MotoE είναι  πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Είναι διαθέσιμα σε  μεσαίο μείγμα γόμας για τα μπροστινά ελαστικά, ενώ τα πίσω  είναι διαθέσιμα σε μαλακό μείγμα γόμας, κι όλα είναι συμμετρικής σχεδίασης. Σε περίπτωση βροχής, υπάρχουν διαθέσιμα τα ελαστικά Power Rain για την κατηγορία MotoE. Μπροστινό ελαστικό σε μαλακό μείγμα γόμας, ενώ το πίσω με έξτρα μαλακό μείγμα γόμας, όλα συμμετρικά. Η έναρξη των αγώνων της κατηγορία MotoE έγινε με τις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής και θα ακολουθήσει η E-Pole το Σάββατο, το πρωί. Ο πρώτος αγώνας θα πραγματοποιηθεί αργότερα εκείνη την ημέρα, καθώς οι αναβάτες θα πάρουν θέσεις στη σχάρα εκκίνησης στις 16.15 τοπική ώρα, ενώ την Κυριακή 11 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ο τελικός αγώνας της σεζόν στις 15.40 τοπική ώρα.  

 

 

Οι ώρες των μεταδόσεων για την Ελλάδα έχουν ως εξής:

Σάββατο 10/10/2020

  • 09:55 ΜΟΤΟ3 ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ 3
  • 10:50 MOTOGP ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ 3
  • 11:50 MOTO2 ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ 3
  • 13:30 MOTO3 ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ 1+2
  • 14:25 MOTOGP ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ 4
  • 15:05 MOTOGP ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ 1+2
  • 16:05 MOTO2 ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ 1+2
  • 17:10 MOTOE ΑΓΩΝΑΣ

Κυριακή 11/10/2020

  • 09:55 ΜΟΤΟ3 ΖΕΣΤΑΜΑ
  • 10:25 ΜΟΤΟGP ΖΕΣΤΑΜΑ
  • 10:55 MOTO2 ΖΕΣΤΑΜΑ
  • 12:05 ΜΟΤΟ3 ΑΓΩΝΑΣ
  • 13:30 ΜΟΤΟGP ΑΓΩΝΑΣ
  • 15:15 MOTO2 ΑΓΩΝΑΣ
  • 16:35 MOTOE ΑΓΩΝΑΣ
  • 20:00 Εκπομπή GRAND PRIX (στο COSMOTE SPORT5 HD)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης