Του Νίκου Τσαμάνδουρα 

Σήμερα στην Αυστρία γίναμε μάρτυρες ενός παρολίγο τραγικού αγώνα, με τη νίκη του Andrea Dovizioso να επισκιάζεται από τη σύγκρουση τόσο των Zarco/Morbidelli όσο και -λίγο νωρίτερα- του Syahrin με την ..πεσμένη μοτοσυκλέτα του Bastianini! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αδιαμφισβήτα, γεγονός του αγώνα της μεγάλης κατηγορίας ήταν η πτώση με φόρα του Johann Zarco πάνω στον Ιταλό πιλότο της Petronas. H τρομακτική σύγκρουση των δυο αναβατών ευτυχώς -και ως εκ θαύματος- δεν επέφερε σοβαρό τραυματισμό σε κανέναν. “Τυχερότερος” όλων ήταν ο Valentino Rossi, ο οποίος είδε πρώτα τη διαλυμένη μοτοσυκλέτα του Morbidelli και έπειτα του Zarco να περνούν κυριολεκτικά από πάνω και μπροστά του σε απόσταση εκατοστών! Με το παραπάνω συμβάν να σημειώνεται στον 8ο γύρο του αγώνα, αναπόφευκτη ήταν η κόκκινη σημαία ώστε να καθαριστεί η πίστα από τα συντρίμμια των δύο μοτοσυκλετών. Η επανεκκίνηση θα έβρισκε τους αναβάτες με τη σειρά που είχαν ένα γύρο πριν τη διακοπή. 

Στο αγωνιστικό κομμάτι  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπορεί ο DesmoDovi από του χρόνου να είναι απλά.. Dovi, καθώς έκλεισε την πόρτα των διαπραγματεύσεων με το ιταλικό εργοστάσιο ανακοινώνοντας την εθελουσία του αποχώρηση από την ομάδα, αυτό όμως δεν τον εμπόδισε από το να πάρει την 5η σερί νίκη για τη Ducati στην Αυστριακή πίστα. Τη μπουκιά της 2η θέσης από το στόμα του Jack Miller πήρε ο Joan Mir, εντυπωσιάζοντας το box της Suzuki με την απόδοσή του. 

Εξίσου εντυπωσιακός ο Brad Binder πήρε την 4η θέση, κρατώντας πίσω του τον Rossi. Στην 6η θέση συναντήσαμε την πρώτη Honda, εκείνη του Takaaki Nakagami, με τον αναβάτη της δορυφορικής LCR να δείχνει πως το HRC δίχως τον Marc Marquez είναι ανύπαρκτο, με τον αδερφό του Alex να έχει και πάλι έναν κακό αγώνα τερματίζοντας μόλις 14ος. Στην 7η θέση βρέθηκε ο Danilo Petrucci, μπροστά από τον Fabio Quartararo, τον οποίο η επανεκκίνηση του αγώνα βόλεψε τα μάλα καθώς είχε πέσει στην τελευταία θέση εξαιτίας εξόδου στην αμμοπαγίδα. Τη 10άδα συμπλήρωσαν οι Iker Lecuona και Maverick Vinales, που παρά την Pole Position δεν στάθηκε αντάξιος των προσδοκιών. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα πατώντας εδώ

Οι πτώσεις  

Πέρα από τα τρομακτικά ατυχήματα των Zarco/Morbidelli και Syahrin, υπήρξε και συμβάν με εμπλεκόμενους τους Pol Espargaro και Miguel Oliveira, με τον δεύτερο να παρασέρνει τον πρώτο μετά από άνοιγμα της γραμμής του, θυμίζοντας το αγωνιστικό συμβάν μεταξύ Espargaro και Zarco στον περασμένο αγώνα του Brno. Αποτέλεσμα αυτού ήταν δυο μαινόμενοι αναβάτες, καθώς ο Pol είχε φτάσει ως και στην πρώτη θέση, ενώ τα πλάνα με τον Oliveira να σπάει πράγματα στο Box συνόψισαν το κλίμα στην KTM. Μεγάλος άτυχος ο Alex Rins, που προδόθηκε από το εμπρός ελαστικό του λίγο πριν το τέλος του αγώνα και ενώ βρισκόταν στη 2η θέση.    

Η συνέχεια αναμένεται να δοθεί και πάλι στο Spielberg της Αυστρίας σε μια εβδομάδα από τώρα. Μέχρι τότε δείτε τα εντυπωσιακά πλάνα από τα ατυχήματα που σημάδεψαν τον αγώνα. 

Moto2 Update: Παρά την άσχημη πτώση του, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Hafizh Syahrin δε φέρει κάποιο σοβαρό τραυματισμό παρά μόνο μελανιές.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης