Του Νίκου Τσαμάνδουρα
19ος Αγώνας, Valencia, 17 Νοεμβρίου 2019

Το φετινό πρωτάθλημα του MotoGP ανήκει πλέον στην ιστορία, με επικρατέστερο όλων τον Marc Marquez αλλά και τη Honda που κλείδωσε ένα ακόμα “Triple Crown”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην πίστα του Ricardo Tormo όπου παραδοσιακά δίνεται το φινάλε της αγωνιστικής σεζόν, η εκκίνηση προμήνυε ένα αρκετά ενδιαφέροντα αγώνα καθώς ο Marquez έμεινε σχετικά πίσω. Αυτό βέβαια δεν κράτησε πολύ αφού σύντομα ανέβηκε ως τη 2η θέση κυνηγώντας τον Fabio Quartararo. Τελικά η εμπειρία πρυτάνευσε του ενθουσιασμού, με τον αναβάτη του HRC να παίρνει την πρωτιά αφήνοντας 2ο το Rookie της χρονιάς, Fabio Quartararo. Σε ένα δικό του αγώνα, ο Jack Miller συμπλήρωσε το βάθρο, αφήνοντας πίσω του τον εργοστασιακό αναβάτη της Ducati, Andrea Dovizioso.

Πολύ κοντά στον Ιταλό αναβάτη έφτασε ο Alex Rins, με το Maverick Vinales να βλέπει την ουρά της GSX-RR από την 6η θέση, 5’’ πίσω από τον Rins! Η έτερη Suzuki, εκείνη του Joan Mir πήρε την 7η θέση συντελώντας σε ακόμα ένα καλό αποτέλεσμα για τον Ιάπωνα κατασκευαστή. Ο Valentino Rossi τερμάτισε στην 8η θέση, με την εικόνα του να είναι το λιγότερο απογοητευτική, 22’’ πίσω από τον πρώτο. Τη 10άδα της κορυφής συμπλήρωσαν οι Aleix και Pol Espargaro, με Aprilia και KTM αντίστοιχα. Σε ένα αγώνα που άνετα μπορούμε να πούμε πως χαρακτηρίστηκε από πτώσεις και εγκαταλείψεις, τον αγώνα τους δεν τέλειωσαν ποτέ οι Iannone, Morbidelli, Petrucci, Zarco, Lecuona, Crutchlow και Pirro.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η πτώση –μετά την πτώση- του Johann Zarco, ο οποίος αφού σηκώθηκε μετά την πτώση του, «δέχθηκε τάκλιν» από την πεσμένη ΚΤΜ του Lecuana, τρομάζοντας μας αρκετά μα ευτυχώς χωρίς να τραυματίζεται σοβαρά παρά την αναχώρηση του με φορείο. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα πατώντας εδώ.

Το τέλος μιας εποχής, η αυγή μιας νέας

Στον σημερινό αγώνα της Valencia δεν έπεσε η αυλαία μόνο του φετινού πρωταθλήματος, αλλά και μιας καριέρας 18 χρόνων, εκείνης του Jorge Lorenzo που αν και τερμάτισε στην 14η θέση πανηγύρισε δεόντως την αποχώρηση του από την ενεργό δράση. Ένας αναβάτης ορόσημο φεύγει, μα ίσως ένας επόμενος τέτοιας κλάσης αναβάτης έρχεται με τον Quartararo να βλέπει τη χρονιά που πέρασε έχοντας κερδίσει 7 βάθρα, 6 pole positions και 2 ταχύτερους γύρους, αριθμητικά δεδομένα που του επιτρέπουν να κοιτά κατάματα τον Marc Marquez.

Υπομονή μέχρι τις 10 Μαρτίου της ερχόμενης χρονιάς, όπου στο Qatar θα ξεκινήσει και πάλι η δράση με το πρωτάθλημα του 2020. Μέχρι τότε θα τα ξαναλέμε αγωνιστικά με τις εξελίξεις των δοκιμών που έρχονται αλλά και με τα απαραίτητα #Throwbacks!

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης