Επόμενη στάση Αμερική για τη δίτροχη αγωνιστική ελίτ, καθώς τα MotoGP θα κάνουν την καθιερωμένη ετήσια εμφάνισή τους στον αγώνα Red Bull Grand Prix of The Americas που πραγματοποιείται στην πίστα Circuit of The Americas του Τέξας.

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο αποτελεί άλλο ένα πεδίο μάχης στην πίστα των 5.513μ που είναι γνωστή για την «άγρια» και γεμάτη σαμάρια άσφαλτό της. Εφέτος πραγματοποιήθηκαν επισκευαστικές εργασίες στην πίστα, παρόμοιες με αυτές που είχαν γίνει πέρυσι, όπου μηχανήματα βαρέος τύπου έξυσαν τα σαμάρια και πέρασαν νέα άσφαλτο. Κατά συνέπεια, η Michelin καθώς και οι ομάδες των MotoGP δεν γνωρίζουν τις συνθήκες της νέας πίστας. Η γκάμα των ελαστικών που έχει επιλεχθεί για τη συγκεκριμένη πίστα έχει γίνει με βάση τις καταπονήσεις και τις δυνάμεις που δέχονται από τις 11 δεξιές και τις 9 αριστερές στροφές της πίστας καθώς επίσης και την καινούργια άσφαλτο. Θα είναι διαθέσιμα σε μαλακό, μεσαίο και σκληρό μείγμα γόμας όπου τα ελαστικά του εμπρός τροχού είναι συμμετρικής σχεδίασης σε αντίθεση με του πίσω, που είναι ασύμμετρης και θα φέρουν σκληρότερο μείγμα γόμας στο δεξί τμήμα του πέλματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πίστα Circuit of The Americas αποτελεί μία από τις πιο καινούργιες πίστες στο ετήσιο ημερολόγιο των αγώνων και βρίσκεται στα προάστια του Austin στο Τέξας. Εφέτος υποδέχεται τα MotoGP για έβδομη συνεχή χρονιά, ενώ είναι η τέταρτη φορά για τη Michelin από τότε που επέστρεψε στα MotoGP. Η φορά της πίστας είναι αριστερόστροφη και φέρει τμήματα που θυμίζουν χαρακτηριστικά από άλλες πίστες, όπως του Hockenheim, του Istanbul Park, του Silverstone, του Interlagos και του Osterreichring. Αυτά τα χαρακτηριστικά σε συνδυασμό με την ευθεία των 1.200μ θέτουν μια ιδιαίτερα απαιτητική επιφάνεια κι όλα μαζί αποτελούν το μεγαλύτερο πεδίο εξέτασης για τα ελαστικά της Michelin.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι πολύ πιθανό για τους αναβάτες να έρθουν αντιμέτωποι με συνθήκες βροχής, συνεπώς θα υπάρχουν διαθέσιμα τα Power Rain ελαστικά με στόχο να τονώσουν την εμπιστοσύνη των οδηγών για να μπορέσουν να πιέσουν τα όριά τους σε περίπτωση βροχόπτωσης. Θα είναι διαθέσιμα σε μαλακό και μεσαίο μείγμα γόμας και για τους δύο τροχούς, τα δε πίσω ελαστικά θα είναι ασύμμετρης σχεδίασης με σκληρότερο μείγμα γόμα στο δεξί τμήμα του πέλματος για να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις των δεξιών στροφών της πίστας.

Η έναρξη του τρίτου γύρου της σεζόν θα γίνει σήμερα με τα δύο σκέλη των ελεύθερων δοκιμών. Περισσότερες δοκιμές θα διεξαχθούν την επόμενη ημέρα, πριν ξεκινήσουν οι κατατακτήριες του απογεύματος που θα καθορίσουν τη θέση των αναβατών στη σχάρα της εκκίνησης. Η αλλαγή των φώτων της εκκίνησης για τον αγώνα των 20 γύρων θα πραγματοποιηθεί στις 21.30 ώρα Ελλάδος την Κυριακή 14 Απριλίου και θα σημάνει το πέρας των τριών πρώτων μακρινών αγώνων πριν επιστρέψουν όλοι πίσω στην Ευρώπη.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης