Ο 11ος αγώνας της χρονιάς θα γίνει την Κυριακή 13 Aυγούστου στην πίστα του Spielberg και -όπως έχουμε συνηθίσει φέτος- αναμένεται άκρως ενδιαφέρων. Η αυστριακή πίστα φιλοξενεί αγώνα motoGP για δεύτερη μόλις φορά, κάτι που σημαίνει πως οι αναβάτες δεν την έχουν κάνει κτήμα τους, δεν την έχουν μάθει δηλαδή όσο θα ήθελαν. Άρα, κάθε προγνωστικό κινείται στα όρια του αβέβαιου..
Όλα είναι πιθανά στο φετινό πρωτάθλημα

Από τα περσινά αποτελέσματα, όπου τα Ducati των Iannone και Dovizioso κυριάρχησαν ολοκληρωτικά, σε αγώνα και δοκιμαστικά, θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι μοτοσυκλέτες του ιταλικού εργοστασίου έχουν το πλεονέκτημα. Όμως, με αυτά που έχουν δει τα μάτια μας φέτος, καταλάβαμε πως ποτέ μην λες ποτέ και μη βιάζεσαι να κάνεις προγνωστικά, όποιος κι αν είσαι! Οι κ.κ. Marquez, Vinales, Dovizioso και Rossi βλέπουν μόλις 22 βαθμούς ανάμεσά τους να τους χωρίζουν και ξέρουν πολύ καλά ότι μια πτώση, μια εγκατάλειψη ή απλά μια κακή εμφάνιση μπορούν να εκμηδενίσουν τις διαφορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ρεκόρ στην αυστριακή πίστα ανήκουν αποκλειστικά στην Ιταλία, όπου Ducati, Iannone και Dovizioso έχουν κυριαρχήσει μέχρι στιγμής. Ο συμπαθής Andrea Iannone (που πλέον αγωνίζεται με την ομάδα της Suzuki) έχει τον ταχύτερο γύρο, την καλύτερη pole position και το ρεκόρ πίστας, ενώ η μοτοσυκλέτα του έτερου Andrea (Dovizioso) έχει πετύχει την υψηλότερη τελική.To 2016 κυριάρχησε η Ducati. Φέτος​ ;

Η πίστα του Spielberg έχει μήκος 4.318 μέτρα και δέκα συνολικά στροφές, εκ των οποίων οι επτά είναι δεξιές. Χαρακτηρίζεται από τη μικρή της ευθεία, που έχει μήκος μόλις 626 μέτρων. Οι αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας θα κληθούν να κάνουν 28 γύρους, διανύοντας συνολικά μια απόσταση 121 χλμ.

Η έναρξη του αγώνα της Κυριακής έχει προγραμματιστεί για τις 15:00 και στο video που ακολουθεί μπορείτε να κάνετε έναν πολύ γρήγορο γύρο onboard στην αυστριακή πίστα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης