Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGp

16ος Αγώνας, Phillip Island, Αυστραλία, 22 Οκτώβρη 2017

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Του Νίκου Τσαμάνδουρα

Μερικώς συννεφιασμένη ήταν η Κυριακή σήμερα στην Αυστραλία με τον καιρό μια να φορτώνει σύννεφα και μια να είναι χαρά Θεού. Χαρακτηριστικό είναι το tweet του Chris Vermeulen λίγο πριν την έναρξη του αγώνα που έλεγε πως αν δεν σου αρέσει ο καιρός στο Phillip Island, απλά περίμενε 5 λεπτά. Τελικά ο αγώνας ανακηρύχθηκε «στεγνός» και οι 27 γύροι που θα ακολουθούσαν έμελλε να μας τεντώσουν για καλά τα νεύρα καθώς σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, το πρωτοπόρο «τρενάκι» αποτελούνταν από 8 μοτοσυκλέτες με τα ..τζαρτζαρίσματα να πέφτουν βροχή και οι αλληλοπροσπεράσεις να είναι τόσες πολλές που θύμιζαν Moto3!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δίνεται η εκκίνηση και αυτός που έφυγε μπροστά, μάλλον δεν το πίστευε ούτε ο ίδιος, καθώς ο Jack Miller έμεινε μπροστά για 5 γύρους ενώ παράλληλα έκανε τη ζωή δύσκολη όλων των μπροστά αναβατών που τον πέρασαν στην πορεία. Και όλα αυτά ενώ πριν μερικές εβδομάδες έσπασε και αυτός το πόδι του. Μετά από έναν αρκετά ταραχώδη αγώνα, ο Marc Marquez βγήκε μπροστά για τους 2-3 τελευταίους γύρους και έμεινε εκεί παίρνοντας τη νίκη. Μια νίκη που μόνο εύκολη δεν ήταν, καθώς οι προσπεράσεις που προήγηθηκαν ήταν «άπειρες», ενώ σίγουρα θα συζητηθούν και οι επαφές με Rossi και Zarco. Στο νήμα κυριολεκτικά κρίθηκε η 2η και η 3η θέση που είχαν ως αποδέκτες Valentino Rossi και Maverick Viniales αντίστοιχα, οι οποίοι άφησαν το Zarco εκτός βάθρου τελευταία στιγμή για εκατοστά του δευτερολέπτου! Αξίζει να σημειωθεί πως Rossi και Zarco τα έδωσαν όλα με υποδειγματική οδήγηση παρά τα πολλά ρίσκα, τα οποία εφόσον δεν μεταφράστηκαν σε πτώσεις μόνο το θέαμα ωφέλησαν.

Πίσω από το Zarco, στην 5η θέση τερμάτισε ο Cal Crutchlow με το αποτέλεσμα αυτό να είναι το πρώτο θετικό, με το «κοντέρ» να του βρετανού να γράφει πάρα πολλές πτώσεις από το Aragon και μετά. Πίσω του τερμάτισε ο Andrea Iannone που θέλει να αποδείξει στη Suzuki ότι αξίζει το συμβόλαιο του παρά τη καμπύλη που παρουσίασε μες τη χρονιά. Το ότι ανέβηκε μέχρι τη 2η θέση κατά τη διάρκεια του αγώνα σημαίνει πολλά, το αν αρκεί ωστόσο θα φανεί στο μέλλον. Στην 7η θέση είδε την καρό σημαία ο Jack Miller, σε ένα αγώνα που θα θυμάται για χρόνια.

Alex Rins, Pol Espargaro και Bradley Smith συμπλήρωσαν τη 10άδα, ενώ οι επόμενες τρεις θέσεις μόνο δραματικό χαρακτήρα μπορούν να έχουν. Όπως κρίθηκε στο εκατοστό του δευτερολέπτου η 2η θέση, έτσι κρίθηκε και η 11η , την οποία είχε κερδίσει με κόπο ο έταιρος διεκδικητής του τίτλου, Andrea Dovizioso, για να τη χάσει τελικά από τους Redding και Pedrosa. Και λέμε με κόπο, γιατί αν και ο Ιταλός εκκινούσε 11ος , ένα αυτοκαταστροφικό λάθος στο 2ο γύρο τον έριξε στην 20η θέση δυσχεραίνοντας την ήδη πεσμένη σε όλο το 3ήμερο ψυχολογία του και κάνοντας την υπόθεση «Πρωτάθλημα» να δυσκολεύει επικίνδυνα.

Στην 14η θέση τερμάτισε ο Karel Abraham, ενώ σταθερά κατώτερος των προσδοκιών τερμάτισε στη 15η θέση ο Jorge Lorenzo. Τις θέσεις μέχρι τέλους κατέλαβαν με τη σειρά οι Rabat, Bautista, Baz, Lowes, Barbera, Petrucci (μα τι κάνει αυτό το παιδί στο στεγνό τελοσπάντων;!) και Parkes ενώ τον αγώνα του δεν τέλειωσε ποτέ λόγω low siding ο Aleix Espargaro.

Εν κατακλείδι τα ασφαλή συμπεράσματα είναι 2. Αφενός τόσο έντονο αγώνα με τόσους μάχιμους αναβάτες έχουμε να δούμε καιρό –και τέτοιους αγώνες θέλουμε, με τις θέσεις να παίζονται από στροφή σε στροφή, αφετέρου ο Marc Marquez πλησίασε στο Πρωτάθλημα, αλλά δεν το πήρε ακόμα και όσο οξύμωρο και αν ακουστεί (οκ, διαβαστεί), οι 2 αγώνες που απομένουν μόνο λίγοι δεν είναι!

Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα αποτέλεσματα εδώ.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης