Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Το αγωνιστικό τριήμερο στο Assen της Ολλανδίας για τον 11ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGPΟ Pol Espargaro δεν θα πάρει μέρος στο GP της Ολλανδίας και η Repsol Honda μένει μόνο με τον δοκιμαστή Stefan Bradl. ξεκίνησε με βροχή την Παρασκευή, ωστόσο ο καιρός έκανε τη χάρη στις ομάδες και τους αναβάτες και έμεινε ηλιόλουστος για τις κατατακτήριες του Σαββάτου. Εκεί, τον πρώτο λόγο είχε ο Francesco Bagnaia με την εργοστασιακή Ducati ο οποίος κάνοντας επίδειξη δύναμης και πήρε μια ακόμα pole position.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ιταλός της Ducati θα πρέπει παρόλα αυτά να μετουσιώσει αυτήν την πρώτη θέση σε ένα καλό αποτέλεσμα την Κυριακή διότι όπως είδαμε και στη Γερμανία πριν από μία εβδομάδα, είναι πολύ επιρρεπής στα λάθη. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Fabio Quartararo με την εργοστασιακή Yamaha. Ο Γάλλος ήταν εξαιρετικά γρήγορος στην τελευταία του προσπάθεια και όδευε προς την πρώτη θέση, αλλά ένα μικρό λάθος του στέρησε την pole. Όπως και να έχει ο Quartararo είναι το ξεκάθαρο φαβορί για τη νίκη την Κυριακή.

Τρομερός ο rookie Marco Bezzechi στην 4η θέση.

Την πρώτη σειρά της σχάρας εκκίνησης συμπλήρωσε ο Jorge Martin με την Pramac Ducati. Ο Ισπανός έχει βρει τον ρυθμό του έπειτα από τον τραυματισμό του στο χέρι και δείχνει απειλητικός ακόμα και για τη νίκη. Στην 4η θέση είχαμε τον εκπληκτικό Marco Bezzechi ο οποίος έφερε την Ducati της ομάδας του Valentino Rossi στη 2η σειρά του grid. Δίπλα του θα έχει τους Aleix Espargaro με Aprilia και Jack Miller με την εργοστασιακή Ducati. Ο Αυστραλός μάλιστα σημείωσε και πτώση στην τελευταία του προσπάθεια επηρεάζοντας τις προσπάθειες των Espargaro, Vinales και Rins.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η στιγμή που ο Miller ζητάει συγνώμη από τον Vinales.

 

Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Johann Zarco (Pramac Ducati), Miguel Oliveira (KTM), Alex Rins (Suzuki) και Brad Binder (KTM). Άτυχος στάθηκε για μια ακόμα φορά ο Maverick Vinales ο οποίος στην πολύ γρήγορη προσπάθειά του τον παρεμπόδισε ο Jack Miller με αποτέλεσμα να χάσει την ευκαιρία για ένα καλό πλασάρισμα στο grid. Ταχύτερη Honda ήταν εκείνη του Taka Nakagami, ενώ ο Pol Espargaro δεν θα συνεχίσει τον αγωνιστικό τριήμερο αφήνοντας στα χέρια του Stefan Bradl την τύχη της Repsol Honda.

Ο αγώνας της Κυριακής αρχίζει στις 15:00 και μεταδίδεται από την CosmoteTV.

Αποτελέσματα Κατατακτηρίων

Πολύ δυνατός ο Martin σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκινητική επανένωση Rainey και Yamaha μετά από 30 χρόνια

MotoGP Ολλανδίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις για το GP του Assen

Ήρθε η ώρα του Razgatlioglu στο MotoGP

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης