Του Νίκου Τσαμάνδουρα

Οι κατατακτήριες δοκιμές στο MotoGp δεν είναι απλά για να δούμε ποιος θα ξεκινήσει που, είναι κάτι παραπάνω, μια πρόβα αγώνα αν θέλετε. Όταν λέμε ότι τα δίνουν όλα το εννοούμε, για αυτό βλέπουμε εντάσεις αλλά και πτώσεις να λαμβάνουν χώρα στην –αρκετά σύνθετη- πλέον διαδικασία των χρονομετρήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα βέβαια στο Misano οι δοκιμές και κατ’ επέκταση ο αγώνας έχουν χάσει αρκετό από το ενδιαφέρον τους καθώς εξαιτίας του τραυματισμού του δεν θα τρέξει ο Valentino Rossi. Και αυτό δεν αποτελεί απώλεια λόγω προσωπικής προτίμησης, αλλά κυρίως λόγω του ότι ένας από τους διεκδικητές του τίτλου έμεινε εκτός, πλήττοντας τον ανταγωνισμό.

Από την 1η θέση θα ξεκινήσει ο Maverick Viniales, που σχεδόν την τελευταία στιγμή έκανε τον καλύτερο χρόνο, παίρνοντας την πρωτιά από τον Andrea Dovizioso. Αυτό ενδεχομένως να δείχνει πως η τράπουλα της τελικής έχει ξαναμοιραστεί, καθώς οι ευθείες της Ιταλικής πίστας θα μπορούσε να πει κάποιος πως θα ευννοούσαν τις Ducati. Στην 3η θέση και ενώ σημείωσε πτώση καθώς πήγαινε για τον καλύτερο χρόνο του, θα ξεκινήσει ο περσινός πρωταθλητής Marc Marquez.

Στην 4η θέση και ανακάμπτοντας από τον ..οικιακό τραυματισμό του στο δάκτυλο, θα ξεκινήσει ο Cal Crutchlow, με δίπλα του και χρονικά από κοντά τον Jorge Lorenzo. Τη 2η σειρά της σχάρας εκκίνησης συμπληρώνει ο Johann Zarco με τον 6ο καλύτερο χρόνο, δείχνοντας για ακόμα ένα αγωνιστικό 3ήμερο εξαιρετικά σημεία γραφής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο περσινός νικητής Dani Pedrosa εκκινεί από την 7η θέση, με τους Danilo Petrucci και Aleix Espargaro να συμπληρώνουν την 3η σειρά. Πίσω τους θα ξεκινήσουν οι Bautista, Pirro και Abraham. 

Αναλυτικότερα, μπορείτε να δείτε περισσότερους χρόνους εδώ.

Προγνωστικά:  Η τριάδα της 1ης σειράς ίσως να μοιραστεί και το βάθρο του αγώνα, με μια επιφύλαξη ενδεχομένως για μια καλή επίδοση από το Danilo Petrucci, που έδειξε τα δόντια του στις ελεύθερες δοκιμές, αλλά και από τον Johann Zarco, που όπως έχουμε δει πολλάκις φέτος αποτελεί αστάθμητο παράγοντα και «πονοκέφαλο» για πολλούς αναβάτες. Όλα φυσικά θα εξαρτηθούν από τον καιρό αλλά και από τις επιλογές των ελαστικών, που μπορείτε να δείτε εδώ.

Εν τω μεταξύ, πάμε μια «βόλτα» στην πίστα με τη GoPro :

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης