Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGp

13ος Αγώνας, Misano Ιταλία, 10 Σεπτέμβρη 2017

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Του Νίκου Τσαμάνδουρα

Ο καλός καιρός των προηγούμενων ημερών δεν είχε θέση στο σημερινό αγώνα, με αποτέλεσμα η βροχή να έχει «μουλιάσει» την πίστα. Ο αγώνας λοιπόν ήταν σε βρεγμένο οδόστρωμα, αν και δεν έβρεχε κατά τη διάρκειά του. Τι κι αν αρκετές ομάδες ετοίμασαν από τα μισά του αγώνα τις «στεγνές» μοτοσυκλέτες; Ο ήλιος δεν βγήκε ποτέ και το όποιο στέγνωμα της πίστας επήλθε, απλά κατάφερε να περιορίσει το «σπρέϊ» που άφηναν πίσω τους οι μοτοσυκλέτες, κάνοντας τη ζωή των μαλακών ελαστικών που επιλέχθηκαν από όλους να παρατείνεται ελαφρώς και το βάσανο της οδήγησης στα «τυφλά» να περιορίζεται. Οι πτώσεις ήταν ατέλειωτες με συνολικά 17 αναβάτες να τερματίζουν και 6 να μην βλέπουν ποτέ την καρό σημαία. Όλα αυτά σε έναν αγώνα που έβγαλε δύο αναβάτες με ίσους βαθμούς για τον τίτλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Κατά την εκκίνηση ξεπετάχτηκε μπροστά για έναν ακόμα αγώνα ο Jorge Lorenzo. Πρωτιά που είχε σοβαρές προοπτικές καθώς ο Ισπανός είχε ρυθμό που επέτρεπε το άνοιγμα διαφοράς. Τελικά όμως έμελλε να δει τον αγώνα από τα paddocks, αφού ο 6ος γύρος αποδείχθηκε και ο τελευταίος της πρωτοπορίας του, που διεκόπη μετά από πτώση. Την όλη ταραχή του κακού χαμού από το νερό στο ξεκίνημα δεν άφησε ανεκμετάλλευτη ο Danilo Petrucci, που όπως είπαμε και στα «προγνωστικά» θα έπαιζε δυνατά παρά την 8η θέση της σχάρας εκκίνησης, παίρνοντας την πρωτοπορία για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Ο Marc Marquez όμως στον τελευταίο γύρο είπε να μας δείξει τι εστί πρωταθλητής και παρά τα κουνήματα που του έκανε ο πίσω τροχός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, τα έπαιξε όλα για όλα, αφήνοντας 2ο τον εντυπωσιακό Petrucci και ισοβαθμώντας πλέον στην κορυφή της βαθμολογίας με τον Andrea Dovizioso, ο οποίος τερμάτισε 3ος χωρίς να επιδιώκει το ρίσκο, σε ένα ρεσιτάλ οδηγικής .. «ωριμότητας».

​O Danilo Petrucci έκανε την έκπληξη!

Δυστυχώς για το στρατόπεδο της Yamaha, ο μοναδικός της εργοστασιακός αναβάτης -αφού ο Valentino Rossi είναι προς το παρόν εκτός- ο poleman Maverick Viniales μάλλον τα βρήκε σκούρα στη βρεγμένη πίστα, αυτοπεριοριζόμενος στην 4η θέση. Πίσω του τερμάτισε η wild card συμμετοχή της Ducati, o Michele Pirro, επί χρόνια αναβάτης εξέλιξης των Ιταλών και σίγουρα αφανής ήρωας. Καλά αποτελέσματα δεδομένων των συνθηκών για τους Miller και Redding σε 6η και 7η θέση αντίστοιχα. Οι πολύ κακές κατατακτήριες της Suzuki έδωσαν μια απρόσμενη 8η θέση για τον Alex Rins, με τη 10άδα να συμπληρώνεται από τους Folger και Smith.
​Καιρός κατά παραγγελία ..Rossi!

Ακολούθησαν οι Pol Espargaro, Alvaro Bautista, Cal Crutchlow (παρά την πτώση που είχε τη στιγμή που πάλευε για την 5αδα), ο περσινός νικητής Dani Pedrosa, Johann Zarco (που είδε στο τέλος την 7η θέση να φεύγει μέσα από τα χέρια του, τερματίζοντας τη μοτοσυκλέτα του σπρώχνοντάς την), Loris Baz και Karel Abraham (που επίσης έπεσε στον πρώτο μοόις γύρο αλλά συνέχισε). Οι Rabat, Iannone, Lowes, (Aleix) Espargaro, Barbera και Lorenzo δεν τερμάτισαν ποτέ, είτε λόγω πτώσεων είτε λόγω εγκαταλείψεων.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα μπορείτε να τα δείτε εδώ .

Και εδώ τη γενική βαθμολογία.   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης