Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Ο Fabio Quartararo ήταν ο μεγάλος νικητής του MotoGP της Βαρκελώνης, έπειτα από έναν επεισοδιακό Αδιανόητο λάθος του Aleix Espargaro του στέρησε τη δεύτερη θέση.αγώνα. Ο Γάλλος της Yamaha δεν είχε αντίπαλο στη διάρκεια του αγώνα και με έναν καταιγιστικό ρυθμό, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο γύρο, έφτασε στην 2η φετινή του νίκη. Στη βαθμολογία ο πρωταθλητής του 2021 αύξησε τη διαφορά του στην κορυφή στους 22 βαθμούς από τον δεύτερο Aleix Espargaro.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βάθρο των νικητών στη Βαρκελώνη συμπλήρωσαν οι αναβάτες της Pramac Ducati, Jorge Martin και Johann Zarco. Τόσο ο Ισπανός όσο και ο Γάλλος ήταν σταθερά γρήγοροι σε όλο τον αγώνα και εκμεταλλευόμενοι το λάθος του Espargaro στο τέλος του αγώνα, τερμάτισαν στο βάθρο. Ο πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν αδιαμφισβήτητα ο Aleix Espargaro με την Aprilia. Ο Ισπανός  φάνηκε πως θα έπαιρνε άνετα τη δεύτερη θέση έπειτα από μάχη με τους αναβάτες της Pramac, ωστόσο μόλις πέρασε τη γραμμή του τερματισμού ξεκινώντας τον τελευταίο γύρο, πίστεψε ότι τερμάτισε.

 

Ο Ισπανός άρχισε να χαιρετάει τον κόσμο, αλλά γρήγορα κατάλαβε ότι ο αγώνας συνεχιζόταν. Μόλις μπήκεΦοβερό το λάθος του Nakagami, εξουδετέρωσε στην πρώτη στροφή τους Bagnaia και Rins. πάλι σε ρυθμό βρέθηκε στην 6η θέση πίσω από τον Luca Marini. Κατάφερε να τον περάσει και να τερματίσει τελικά στην 5η θέση χάνοντας μέσα από τα χέρια του ένα σίγουρο βάθρο. Την εξάδα επίσης συμπλήρωσαν οι Joan Mir με την Suzuki και ο Luca Marini με Ducati.

Ακόμα ένα σημαντικό συμβάν έμελλε να βγάλει εκτός μάχης τους Pecco Bagnaia, Alex Rins και Taka Nakagami. Ο Ιάπωνας της LCR Honda έχασε τα φρένα στην πρώτη στροφή του αγώνα και έπεσε διαδοχικά πάνω στους Bagnaia και Rins βγάζοντας τους εκτός μάχης. Στη δεκάδα επίσης τερμάτισαν οι Maverick Vinales,

Αποτελέσματα Αγώνα

Βαθμολογία Πρωταθλήματος

Σπάνιο λάθος από τον Aleix Espargaro.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης