Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGp

14ος Αγώνας, Aragon Ισπανία, 24 Σεπτέμβρη 2017

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Του Νίκου Τσαμάνδουρα

Από τις ελεύθερες δοκιμές μέχρι και τον αγώνα, ο καιρός ήταν διαφορετικός κάθε φορά. Πράγμα που σήμαινε ότι και η επιλογή των ελαστικών θα ήταν αίνιγμα μαζί με το παρελκόμενο στήσιμο της εκάστωτε μοτοσυκλέτας. Αν συνυπολογιστεί στην εξίσωση και η πρωινή ομίχλη επιπέδου «ορατότης μηδέν» τότε η σπαζοκεφαλιά του σημερινού αγώνα θα ήταν ακόμα ένας γερός γρίφος στο φετινό, απρόβλεπτο πρωτάθλημα. Ευτυχώς όμως, ο μεσημεριανός ήλιος ήρθε να λύσει ελαφρώς το μυστηρίο και να αφήσει στους αναβάτες το βάρος της διαχείρισης των ελαστικών τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκκίνηση ήταν καλή για όλους, σχεδόν δηλαδή, αφού και ο 1ος Viniales έχασε την πρωτιά αλλά και ο Rossi είχε μια …απόκλιση από την ευθεία χωρίς ωστόσο να εμπλακεί σε ατύχημα. Ο Lorenzo κατά την προσφιλή του συνήθεια των τελευταίων αγώνων, βγήκε μπροστά. Και βγήκε για να μείνει αφού για 15 γυρους οι υπόλοιποι θα έβλεπαν την ουρά της GP του. Βέβαια, το –σε λήθαργο μέχρι τον 11ο γύρο- πορτοκαλί HRC ξύπνησε, με αποτέλεσμα ο Marquez από την 5η θέση να παλέψει τον Dovizioso μέχρι τελικά να περάσει άπαντες στο 16ο γύρο βγαίνοντας μπροστά και μένοντας εκεί μέχρι τέλους, όπως παρόμοια έπραξε και ο Dani Pedrosa που τελικά τερμάτισε 2ος δείχνοντας ακόμα μια φορά την αξία του στο στρατόπεδο της Honda. Οι 2 Ισπανοί εκτόπισαν ακόμα έναν Ισπανό, το Jorge Lorenzo που επιτέλους ανέβηκε σε βάθρο, έστω και στο τελευταίο σκαλί. Πιθανότατα αν δεν επέλεγε μαλακό πίσω λάστιχο να μην έχανε θέση από τον Pedrosa που είχε αντίστοιχα μεσαία γόμα με περισσότερες αντοχές.


Κατά κάποιο τρόπο πετύχαμε και τα προγνωστικά περί Ισπανικύ βάθρου, ακόμα και αν ο Viniales «δεν το βρήκε» όσο έπρεπε, με αποτέλεσμα να πάρει την 4η θέση με ..την ψυχή στο στόμα. Και πως αλλιώς άλλωστε αφού μόλις 3 γύρους πριν το τέλος κατάφερε να περάσει τον τραυματία Valentino Rossi, ο οποίος τερμάτισε 5ος σε ένα αγώνα που για 15 γύρους ήταν στο βάθρο και μάλιστα αγγίζοντας την 2η θέση και απειλώντας και τον 1ο σε εκείνη την καμπή του αγώνα, Jorge Lorenzo. Χαράς ευαγγέλια για την Aprilia χάρη στην 6η θέση του A. Espargaro, ενώ ανάμεικτα είναι τα συναισθήματα στη Ducati για την 7η θέση του Andrea Dovizioso. H δεκάδα έκλεισε με τους Bautista, Zarco και P.Espargaro.
​Lorenzo από τα “παλιά”!

Πολύ καλές εντυπώσεις άφησε ο Mika Kallio, όπου στην 11η θέση σίγουρα δεν δυσαρέστησε τους ιθύνοντες της Ktm. Κάτι που μάλλον δεν ισχύει για την Suzuki και τον Andrea Iannone στη 12η θέση, που για έναν ακόμα αγώνα δεν είχε βλέψεις δεκάδας. Τις υπόλοιπες θέσεις μέχρι την 21η κατέλαβαν αντίστοιχα οι Miller, Redding, Rabat, Folger, Rins Barbera, Smith, Petrucci, Baz και Lowes. Τον αγώνα των Abraham και Crutchlow διέκοψαν οριστικά πτώσεις.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα μπορείτε να δείτε εδώ.  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης