9ος Αγώνας, 15 Ιουλίου 2018

Του Νίκου Τσαμάνδουρα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Marquez πάνω από όλα» σημαίνει η φράση του τίτλου του άρθρου, μιας και μετά από 9 συνεχόμενες Pole Positions που μεταφράστηκαν σε 9 νίκες στη γερμανική πίστα, δύσκολα μπορεί κάποιος να αμφισβητήσει τη …γερμανικότητα του νεαρού Ισπανού.

Από τις 9 νίκες μάλιστα οι 6 είναι στη μεγάλη κατηγορία, οπότε είναι να αναρωτιέται κανείς ποσά ρεκόρ θα σπάσει ακόμα ο Marquez. Πίσω του τερμάτισε ο Valentino Rossi, κάνοντας ένα καλό και μεθοδικό αγώνα, κερδίζοντας 2 θέσεις με το «καλημέρα».  Το βάθρο συμπληρώθηκε με ένα ψυχωμένο Maverick Viniales , που επιτέλους δείχνει σημάδια ανάκαμψης, πολλαπλασιάζοντας τα χαμόγελα στη Yamaha.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο αφορά την 4η θέση συναντάμε το Danilo Petrucci που χτες έχασε την pole από το Marquez και σήμερα το βάθρο από το Viniales. Πίσω του στην 5η θέση, τερμάτισε ο Alvaro Bautista μετά από έναν εντυπωσιακό αγώνα, ενώ στην 6η θέση τερμάτισε ο Jorge Lorenzo που αν και πάλι πήρε τα ηνία του αγώνα στην αρχή,  δεν κατάφερε τελικά να κρατήσει την πρωτοπορία.  

Η συνέχεια της 7ης θέσης είχε επίσης τα εργοστασιακά χρώματα της Ducati με τον Andrea Dovizioso να αδυνατεί να πιέσει για κάτι καλύτερο ή να μη θέλει έστω να ρισκάρει. Αρκετά πίσω του ακολούθησαν ο  Dani Pedrosa και ο Johann Zarco που για ακόμα ένα αγώνα δεν φάνηκε επιθετικός. Η 10αδα της κορυφής έκλεισε με το Bradley Smith ενώ αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα εδώ

Βρισκόμαστε στα μισά του πρωταθλήματος και η υπόθεση «τίτλος» έχει μια κλίση προς το Marc Marquez με 165 βαθμούς, ωστόσο ακόμα όλα παίζονται με τους Rossi και Viniales να ακολουθούν στο βαθμολογικό πίνακα με 119 και 109 βαθμούς αντίστοιχα.

Δείτε εδώ αναλυτικά τον πίνακα του πρωταθλήματος μέχρι τη συνέχεια της δράσης στις 5 Αυγούστου στο Brno.  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης