Του Νίκου Τσαμάνδουρα

10ος Αγώνας, 5 Αυγούστου 2018

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις κατατακτήριες φαινόταν πως ο σημερινός αγώνας θα είχε έντονο ανταγωνισμό και από ότι φάνηκε δεν πέσαμε έξω. Στο δια ταύτα, ανώτερες όλων αποδείχθηκαν οι μοτοσυκλέτες της εργοστασιακής ομάδας της Ducati που έκανε το –απρόσμενο ίσως- 1-2.

Η pole position του προσέφερε ένα πλεονέκτημα που σαφώς δεν άφησε ανεκμετάλλευτο. Ο λόγος για τον Andrea Dovizioso, ο οποίος παρά τους αρκετούς υποψήφιους μνηστήρες της πρώτης θέσης κατάφερε τελικά να βγει νικητής. Πίσω του δίνοντας «ρεσιτάλ» στους τελευταίους γύρους ο Jorge Lorenzo, που πραγματικά στην κύκνεια σεζόν του στη Ducati δεν σταματά να εντυπωσιάζει, αφήνοντας πίσω του το μελλοντικό team mate του, Marc Marquez που παρά την οριακή «κόντρα» με το Lorenzo περιορίστηκε στην 3η θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πίσω τους, ο Valentino Rossi που προσπέρασε στον τελευταίο γύρο τον Cal Crutchlow. Αξίζει να σημειωθεί πως ο «Γιατρός» έκανε πολύ καλή εκκίνηση καταλαμβάνοντας και τα ηνία του αγώνα. Ωστόσο η επιλογή του μεσαίου μπροστά ελαστικού έναντι των σκληρών που είχε η πλειοψηφία των αναβατών αποδείχθηκε μοιραία με τη φθορά να κάνει την εμφάνιση της από τα μισά περίπου του αγώνα.  Στην 6η θέση τερμάτισε ο Danilo Petrucci  μπροστά από το Johann Zarco ο οποίος πάλι επιχείρησε το πείραμα της μαλακής γόμας δίχως ιδιαίτερο αποτέλεσμα. 

Ακολούθως με απογοητευτικό αποτέλεσμα στην 8η θέση ο Dani Pedrosa, μπροστά από τους Bautista και Iannone που συμπλήρωσαν την πρώτη 10άδα ενώ αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα εδώ.

Με το «καλημέρα» του πρώτου γύρου, είδαν τον αγώνα τους να τελειώνει οι Viniales και Bradl σε ένα ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη και ο Bradley Smith που συνέχισε αλλά τελικά πήρε αργότερα και αυτός το δρόμο των paddocks. Επίσης ποτέ δεν τερμάτισαν οι Rabat και Redding.  

To αγωνιστικό μας ραντεβού ανανεώνεται για τις 12 Αυγούστου και το Αυστριακό grand prix!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης