Μετά από τον πολύ δυνατό πρώτο αγώνα της χρονιάς, ήταν αναμενόμενη η ανάπτυξη της δυναμικής του MiniGP Cup, όχι όμως στο βαθμό που πραγματοποιήθηκε στον πρώτο, ιστορικά, διπλό αγώνα του θεσμού.

Η γνώριμη πίστα στα νοτιοδυτικά της Αττικής σε πάρα πολύ καλή κατάσταση και συνδυαστικά με τον άψογο καιρό βοήθησαν τους αυξημένους σε συμμετοχές λιλιπούτειους και μη αθλητές να «σπάσουν» τα χρονόμετρα και σε αρκετούς από αυτούς να ανατρέψουν τις όποιες ισορροπίες. Επιπλέον, στα πλέον ευχάριστα «στατιστικά» του αγώνα συγκαταλέγεται η πρώτη εμφάνιση νεανίδας αθλήτριας στις παιδοεφηβικές κατηγορίες, δείγμα ότι το MiniGP Cup εξαπλώνεται όλο και περισσότερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απών λόγω διεθνών αγωνιστικών υποχρεώσεων στον 1ο αγώνα ο δαιμόνιος Βασίλης Παντελεάκης (Blata), κυριαρχικά παρών στα Μέγαρα ο γελαστός Βριλισσιώτης κατέκτησε 2 νίκες στην κατηγορία KidGP χωρίς αντίπαλο, διαλύοντας μάλιστα το δικό του ρεκόρ πίστας. Λίγο πιο πίσω, ο Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος (IMR) διέψευσε τα προγνωστικά και κατάφερε να επικρατήσει στον πρώτο από τους δύο αγώνες του μάλλον άκεφου Δωδεκανήσιου Σπύρου Φουρθιώτη (IMR), ο οποίος όμως πήρε το αίμα του πίσω στο δεύτερο αγώνα. Μια πτώση ήταν κατά πάσα πιθανότητα αυτή που έκοψε το κέφι του Γιώργου Φασουλάκη (IMR) για κάτι καλύτερο.
​Πιτσιρικάδες μεν, παλικάρια δε..

Συνέχεια στις καταιγιστικές εμφανίσεις για τον αφοσιωμένο Γιάννη Περιστερά (Ohvale), που διέλυσε συναγωνισμό και ρεκόρ ταχύτερου γύρου στην κατηγορία MiniGP1, ρεκόρ που το έφτασε κοντά στο απόλυτο της πίστας(!), το οποίο έχει γίνει από μεγαλύτερο σε ηλικία αθλητή και ισχυρότερη μοτοσυκλέτα (Δ. Καρακώστας, MiniGP). Πιο πίσω, ο συνήθης ύποπτος Σπύρος Φουρθιώτης (Ohvale) φρόντισε να δώσει περισσότερο χρώμα στη μάχη της MiniGP (οι δύο κατηγορίες συνδιοργανώνονται), όπου ο Νίκος Ελευθεριάδης (IMR) έδειξε ότι ξαναβρίσκει τον εαυτό του και επικράτησε δύο φορές του Γιώργου Γερακιανάκη (Honda, έπεσε στον πρώτο αγώνα) ανεβαίνοντας και στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Αξιοπρεπέστατη πρώτη εμφάνιση της Αναβυσιότισσας, συμπαθέστατης Μαρίας Φιλιππίδη (IMR) που πήρε το βάπτισμα του πυρός με ένα διαρκές χαμόγελο. Κεφάτος αρχικά αλλά άτυχος (πτώση και τραυματισμός – περαστικά του!) ο επανακάμψας Χρήστος Κώτσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα μεγάλα «παιδιά», ο πεισματάρης Γιάννης Λογοθέτης κατέκτησε δύο πειστικές νίκες στο IMR Cup και παρά την πίεση του Νίκου Ζαμπετάκη, με τον επανεμφανιζόμενο Γιώργο Μπερτσάτο (Ο65) να ανεβαίνει δύο φορές στο βάθρο (3ος) επικρατώντας του νεανία Σωτήρη Πράσινου.

Τέλος. άλλες δύο άνετες νίκες για το μόνιμο θαμώνα του MiniGP Cup, τον έμπειρο Αλέξη Παπαγεωργίου (Honda) στην κατηγορία Open PitBikes. Απειλήθηκε μόνο για λίγο από τον δυνατό άλλα άτυχο (τεχνικό πρόβλημα, πτώση και εγκατάλειψη) Μάνο Φασουλάκη (IMR), αλλά και τον Σωτήρη Στυλιάδη (IMR), που επανεμφανίστηκε ταχύς και δυναμικός αλλά απρόσμενα …ασταθής. Ωραίες οι μάχες του μακροβιέστερου αθλητή στο θεσμό Νίκου Λιόλιου (IMR) με τον ρωμαλέο Ανδρέα Φετάνη (IMR), που του απέδωσαν δύο θέσεις στο βάθρο. Ευχάριστα πληθωρική η παρουσία των θεατών, οι οποίοι προσήλθαν ακόμα και από …τον ουρανό. Δεδομένου του ειδικού, εφηβικού, χαρακτήρα του αγώνα, στο τέλος του κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πολύ πρόσφατα εκλιπόντα νεαρού αθλητή του Dragster Δημοσθένη Αποστολίδη.
​Οι αγώνες δημιουργούν πολιτισμό από τις τρυφερές ηλικίες

Πλήρη αποτελέσματα, νέα και φωτογραφίες στο www.chronotech.gr  και στο www.minigp.gr . To σωματείο Άρης, που διοργανώνει τους αγώνες του miniGP Cup, θέλει να ευχαριστήσει τον κ. Ι. Γαϊτανή και τη Λέσχη Μοτοσυκλέτας Μεγάρων για τη συμπαράστασή τους. Λίγες εβδομάδες «ανασυγκρότησης» και φινάλε της χρονιάς στις 8 Οκτωβρίου στις Αφίδνες (Kartodromo).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης