του Νίκου Βιτσιλάκη

Σχεδιασμένο για χρήση στον δρόμο και κατάλληλο για τα περισσότερα είδη μοτοσυκλετών, το νέο Road 5 διατίθεται σε δύο εκδόσεις (Standard/Trail) και προσφέρει επιδόσεις που εντυπωσιάζουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Michelin, με σκοπό να ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες και στις απαιτήσεις των μοτοσυκλετιστών παγκοσμίως, εξέτασε προσεκτικά τον τρόπο με τον οποίο οι δικυκλιστές χρησιμοποιούσαν τις μοτοσυκλέτες τους, από τις καθημερινές μετακινήσεις στην πόλη μέχρι τις αποδράσεις στην ύπαιθρο το Σαββατοκύριακο. Το αποτέλεσμα είναι ένα ριζικά νέο ελαστικό, σε ό,τι αφορά στην αρχιτεκτονική του σκελετού, στο σκάλισμα πέλματος και στα μείγματα γόμας, που προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη πρόσφυση σε βρεγμένο και στεγνό οδόστρωμα, καθώς και αυξημένη ευελιξία και σταθερότητα.

Οι δημοσιογράφοι που το οδήγησαν σε μικτές συνθήκες κατά τη διάρκεια της πανευρωπαϊκής του παρουσίασης, που έγινε στη Σεβίλλη προ ημερών, έμειναν έκπληκτοι με τη συνολική του απόδοση σε πίστα και δρόμο, τόσο σε βρεγμένο όσο και σε στεγνό οδόστρωμα. Και δεν μιλάμε μόνο για την άψογη συμπεριφορά του κάτω από κάθε συνθήκη, αλλά και για τη συνολική αίσθηση και πληροφόρηση που προσφέρει στον αναβάτη, βοηθώντας τον να κινείται με ακρίβεια και ασφάλεια ανά πάσα στιγμή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τις εντυπώσεις του συνάδελφου δημοσιογράφου «Μίστερ MotoGP» Δημήτρη Διατσίδη, αν μη τι άλλο ενός ανθρώπου με τεράστια μοτοσυκλετιστική εμπειρία και αγωνιστικές περγαμηνές. Και αν σας αρέσουν οι αναλυτικές τεχνικές παρουσιάσεις, ρίξτε μια ματιά εδώ.

Καινοτομίας το ανάγνωσμα 

Το Road 5 ενσωματώνει τις πιο πρόσφατες καινοτομίες, όπως τη Michelin ACT+, καθώς και τελευταίας γενιάς μείγματα γόμας αλλά και την τεχνολογία αυτοαναγεννώμενων εγκοπών Michelin XST Evo, για βελτιωμένη λειτουργία απομάκρυνσης του νερού. Επιπλέον, η χρήση μεταλλικών πρόσθετων στην τεχνολογία κατασκευής, η οποία βοηθά στη δημιουργία εξαιρετικά εξελιγμένων καλουπιών (metal 3D printing), επέτρεψε στη Michelin όχι μόνο να προσφέρει ακόμα καλύτερη πρόσφυση στο βρεγμένο, αλλά και να βρίσκεται μπροστά από τον ανταγωνισμό, ενώ παράλληλα προσφέρει μεγάλη διάρκεια ζωής των ελαστικών. Πράγματι, τα Road 5 που έχουν διανύσει 5.000 χιλιόμετρα φρενάρουν ακριβώς το ίδιο, σε σύγκριση με ένα σετ καινούργιων Pilot Road 4! Παράλληλα, εξακολουθούν να προσφέρουν εξαιρετική πρόσφυση στο στεγνό, εξαιρετικό χειρισμό σε σύγκριση με τους βασικούς ανταγωνιστές τους και βελτιωμένη σταθερότητα. Για να επιτευχθεί το επίπεδο απόδοσης που προσφέρει το νέο Road 5, η Michelin συνδύασε 3 βασικές καινοτομίες:

·Καινούργιο σκάλισμα πέλματος

Η Michelin έχει εξελίξει τις τεχνολογίες εγκοπών (XST) και αυτοαναγεννώμενων εγκοπών. Αυτή η καινοτομία εκμεταλλεύεται την τεχνολογία κατασκευής με μεταλλικά πρόσθετα για την κατασκευή των απαραίτητων πολύπλοκων καλουπιών.

·Μείγματα γόμας τελευταίας γενιάς

Για να βελτιωθούν οι επιδόσεις πρόσφυσης σε βρεγμένο και στεγνό οδόστρωμα χωρίς να επηρεάζεται η διάρκεια ζωής, τα μείγματα γόμας που αναπτύχθηκαν για το Road 5 χρησιμοποιούν νέα ελαστομερή και φόρμουλες σε σύγκριση με εκείνα των προκατόχων τους. Ο τρόπος με τον οποίο οι ενώσεις αυτές τοποθετούνται σε όλο το πέλμα του Road 5 είναι το αποτέλεσμα δύο τεχνολογιών της Michelin (2CT και 2CT+).

·Τεχνολογία Michelin ACT+

Οι επιδόσεις του Road 5 σε στεγνό οδόστρωμα οφείλονται κυρίως στα μείγματα γόμας τελευταίας γενιάς, ενώ η τεχνολογία  ACT+ (Adaptive Casing Technology), μία επαναστατική τεχνική που παρέχει στους ώμους του ελαστικού διαφορετικούς βαθμούς ακαμψίας, εξασφαλίζει εξαιρετική σταθερότητα στις ευθείες και στις στροφές, καθώς και μεγάλη ευκολία χειρισμών. 

To Michelin Road 5 θα είναι διαθέσιμο σε 11 διαφορετικές διαστάσεις, συμπεριλαμβανoμένων και τεσσάρων διαστάσεων της έκδοσης Trail.

 

MICHELIN ROAD 5

Φάρδος

Ύψος

Διάμετρος

Δείκτης φορτίου

Δείκτης Ταχύτητας

TL/TT

Ημ/νία Διάθεσης

FRONT

120

60

ZR 17

55

(W)

TL

Ιανουάριος 2018

120

70

ZR 17

58

(W)

TL

Ιανουάριος 2018

REAR

150

70

ZR 17

69

(W)

TL

Ιανουάριος 2018

160

60

ZR 17

69

(W)

TL

Ιανουάριος 2018

180

55

ZR 17

73

(W)

TL

Ιανουάριος 2018

190

50

ZR 17

73

(W)

TL

Ιανουάριος 2018

190

55

ZR 17

75

(W)

TL

Ιανουάριος 2018

ΜICHELIN ROAD 5 TRAIL

Φάρδος

Ύψος

Διάμετρος

Δείκτης φορτίου

Δείκτης Ταχύτητας

TL/TT

Ημ/νία Διάθεσης

ΜΠΡΟΣΤΑ

110

80

R 19

59

(V)

TL

Ιανουάριος 2018

120

70

ZR 19

60

(W)

TL

Αύγουστος 2018

ΠΙΣΩ

150

70

ZR 17

69

(V)

TL

Ιανουάριος 2018

170

60

ZR 17

72

(W)

TL

Αύγουστος 2018

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης