Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Στη διάρκεια του αγωνιστικού τριημέρου στην πίστα του Misano στην Ιταλία για το Παγκόσμιο ΠρωτάθλημαΜόλις 311 Superveloce Ago θα κατασκευαστούν, όσες και οι νίκες του Ιταλού αναβάτη. MotoGP, η MV Agusta παρουσίασε ακόμα ένα πανέμορφο μοντέλο. Αυτήν τη φορά η ιταλική premium φίρμα πειραματίστηκε πάνω στην Superveloce και τίμησε τον έναν και μοναδικό Giacomo Agostini, πρώην αναβάτη Grand Prix με 15 τίτλους και 311 νίκες στην απίθανη καριέρα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο μοντέλο ονομάζεται Superveloce Ago και θα έχει κάποιες πολύ ιδιαίτερες λεπτομέρειες που το κάνουν μοναδικό. Για αρχή, η τάπα καυσίμου στο ρεζερβουάρ εκτός του ότι θα είναι εκλεπτυσμένη, με μια δερμάτινη ζώνη, θα έχει μια ιδιαίτερη πλακέτα από ανθρακόνημα η οποία θα αναγράφει έναν από τους 15 τίτλους που έχει κατακτήσει ο Agostini. Οι 15 πρώτες μοτοσικλέτες λοιπόν θα είναι αφιερωμένες στους 15 τίτλους στα Grand Prix από τον Ιταλό θρύλο.

Ο ίδιος ο Agostini είχε την ευκαιρία να οδηγήσει τη Superveloce Ago στο Misano.

Με τη μοτοσικλέτα συνοδεύεται premium ρολόι με την υπογραφή του Giacomo Agostini

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο τεχνικό κομμάτι, η Superveloce Ago θα είναι εξοπλισμένη με αναρτήσεις της Ohlins τόσο εμπρός όσο και Η Ago δεν είναι η πιο ακριβή Superveloce καθώς υπάρχει και η έκδοση Alpine στα 36.300€!πίσω. Η Ohlins θα προμηθεύσει και ανάρτηση τιμονιού, ενώ η πλάκες τιμονιού είναι αλουμινίου κατασκευασμένες με τεχνολογία CNC. Όπως είναι εύκολα κατανοητό, πολλά από τα εξαρτήματα της μοτοσικλέτας είναι από ανθρακονήματα, όπως τα φέρινγκ, τα φτερά και το κάλυμμα της σέλας του συνεπιβάτη.

Πολύ ιδιαίτερη είναι και η εξάτμιση η οποία έχει σχεδιαστεί από την Arrow και βγάζει δύο τελικά στη δεξιά μεριά και ένα τελικό στην αριστερή πλευρά. Στο κομμάτι του κινητήρα, η MV Agusta έχει τοποθετήσει το γνωστό τρικύλινδρο σε σειρά σύνολο των 798 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 147 ίππους στις 13.200 σ.α.λ. Στην περίπτωση της Ago έχει τοποθετηθεί ειδική χαρτογράφηση στη μοτοσικλέτα για χρήση σε πίστα μέσω της πλατφόρμας MVICS 2.1 η οποία ελέγχει και τα ηλεκτρονικά βοηθήματα της μοτοσικλέτας όπως ρυθμιζόμενο traction control, ABS στροφής και quickshifter για ανέβασμα/κατέβασμα ταχυτήτων χωρίς συμπλέκτη.

Η τιμή της Ago ξεκινάει από τις 32.100€ και η μοτοσικλέτα θα είναι διαθέσιμη μόνο στον αγωνιστικό χρωματισμό της MV Agusta.

Το βίντεο παρουσίασης της MV Agusta Superveloce Ago

 

Κάθε μοτοσικλέτα θα είναι υπογεγραμμένη από τον θρύλο των Grand Prix.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτό το MV Agusta Brutale είναι έτοιμο για… την Πράσινη Κόλαση!

Η καινούρια MV Agusta F3 RR έρχεται με νέο αεροδυναμικό πακέτο

Σειρά κόμικ παρουσίασε η MV Agusta

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης