Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Μια από τις πιο σημαντικές ευρωπαϊκές φίρμες μοτοσικλέτας του προηγούμενου αιώνα ήταν η Jawa. Η τσεχική Η έδρα της Jawa παραμένει στην Τσεχία.εταιρεία από το 1929 κατασκευάζει μοτοσικλέτες κυρίως μικρού κυβισμού μεγαλώνοντας πολλές γενιές αναβατών με τα δίχρονα μοντέλα της τη δεκαετία του 1960, 1970 και 1980.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον η Jawa βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα του κολοσσού Mahindra στην Ινδία στο παρακλάδι της Classic Legends και έχει ξεκινήσει πάλι να κάνει δειλά βήματα προς την αναγέννησή της. Μάλιστα η Jawa παρουσίασε στο Facebook ένα νέο μοντέλο της, το οποίο θα είναι και το μεγαλύτερο σε κυβισμό που έχει κατασκευάσει η εταιρεία.

Σας θυμίζει κάτι; Είναι το Bristol Veloce 500!

Με κινητήρα Honda η RVR500 της Jawa

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μοντέλο ονομάζεται RVR500 και είναι ένα ρετρό γυμνό μοντέλο που θυμίζει έντονα το CB650R της Honda Το RVR θυμίζει έντονα το Bristol Veloce από τις Φιλιππίνες.και το Bristol Veloce. Είναι εφοδιασμένο με έναν δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα 471 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 47 ίππους και έχει την ίδια δομή με εκείνον του CB500X της Honda. Τα φωτιστικά σώματα είναι LED, ενώ το highlight της μοτοσικλέτας είναι το μονόμπρατσο πίσω ψαλίδι με τον ακτινωτό τροχό.

Τα φρένα είναι της Nissin και οι αναρτήσεις της Kayaba, ενώ διαθέτει και σύστημα ABS της Bosch. Το βάρος της μοτοσικλέτας είναι στα 173 κιλά και η τιμή του αναμένεται στα 6.600€, σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσε η Jawa μέσω διαδικτύου, ενώ θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη.

Αυτό είναι το RVM500 που επίσης ετοίμασε η Jawa για την επιστροφή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Jawa είναι ζωντανή με νέο μοντέλο

Jawa Perak: Το bobber του Ινδού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης