Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Yamaha είναι ανάμεσα στις εταιρίες που έχουν ανακοινώσει συγκεκριμένο πλάνο δράσης για μείωση τουH Yamaha έχει ανακοινώσει πως μέχρι το 2050 στόχος είναι η μείωση κατά 90% του αποτυπώματος άνθρακα στα προϊόντα της. αποτυπώματος άνθρακα μέχρι το 2050. Αυτό περιλαμβάνει φυσικά και την ηλεκτροκίνηση την οποία η Yamaha δείχνει να αγκαλιάζει, σχεδιάζοντας και εξελίσσοντας ηλεκτροκινητήρες για τα μελλοντικά scooter της. Εκτός όμως από τα δίκυκλα, η Yamaha έχει ξεκινήσει συνεργασίες και στους τέσσερις τροχούς προκειμένου να αποκτήσει την απαραίτητη τεχνογνωσία για να περάσει σε μια νέα εποχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνεργασία της Yamaha με την Subaru δεν είναι καινούρια, παρόλα αυτά έχουμε πλέον τον πρώτο επίσημο καρπό της συγκεκριμένης συνεργασίας. Η Yamaha ανακοίνωσε πως θα εξοπλίσει το νέο πρωτότυπο αγωνιστικό μοντέλο STI E-RA με δικούς τις ηλεκτροκινητήρες. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο σχεδιάστηκε με στόχο να εφαρμοστούν νέες τεχνολογίες πάνω του στον κόσμο των αγώνων πάντα με απώτερο στόχο την ελαχιστοποίηση του αποτυπώματος άνθρακα.

Μικροί σε διαστάσεις και με χαμηλό βάρος οι ηλεκτροκινητήρες της Yamaha.

Η Yamaha ονομάζει τον ηλεκτροκινητήρα της Hyper-EV

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο και από την πρώτη ματιά δείχνει Ο κάθε ηλεκτροκινητήρας έχει απόδοση περίπου 270 ίππους. Φανταστείτε τον πάνω σε ένα YZF-R1!εντυπωσιακό. Η Yamaha έχει τοποθετήσει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε τροχό, στο αυτοκίνητο με τη συνολική απόδοση να ξεπερνάει τους 1.080 ίππους. Η Yamaha έχει εξελίξει επίσης και ένα σύστημα ελέγχου της ροπής για κάθε τροχό με μια κεντρική μονάδα να μεταφέρει την απαραίτητη ροπή σε πραγματικό χρόνο για μέγιστη αποτελεσματικότητα του συστήματος.

Στόχος του STI E-RA είναι να σπάσει το ρεκόρ γύρου στην πίστα του Nurburgring και να σημειώσει χρόνο κάτω από τα 6 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα. Για να το πετύχει αυτό, εκτός από τους πανίσχυρους ηλεκτροκινητήρες, το αυτοκίνητο έχει κίνηση σε όλους τους τροχούς, διαθέτει ένα δυναμικό αεροδυναμικό πακέτο, ενώ το πλαίσιο και οι αναρτήσεις είναι εξελιγμένες από το έμπειρο αγωνιστικό τμήμα της Subaru. Το αυτοκίνητο λοιπόν έχει όλα όσα χρειάζεται για να πετύχει τους στόχους του.

Η παρουσίαση του STI E-RA στο Τόκιο.

 

Το πρωτότυπο STI E-RA φτιάχτηκε μόνο για δοκιμές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Aprilia ετοιμάζει τον αντίπαλο του Yamaha Niken

Επισημοποιήθηκε η συμφωνία ProGP και Περιστερά για το 2022

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης