Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Ducati έκανε μεγάλες αναβαθμίσεις στα περισσότερα μοντέλα της για το 2021 και σίγουρα δε θα Το Hypermotard 950SP είναι το ελαφρύτερο της γκάμας στα 176 κιλάμπορούσε να αφήσει στην άκρη το Hypermotard 950. Το διασκεδαστικότερο ίσως μοντέλο της ιταλικής φίρμας δέχτηκε τις απαραίτητες αναβαθμίσεις τόσο στον κινητήρα όσο και στην εμφάνιση για να παρουσιαστεί έτοιμο να κατακτήσει ξανά τις καρδιές των… σκληροπυρηνικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο Hypermotard 950 SP είναι εξοπλισμένο με τον αναβαθμισμένο κινητήρα των 937 κ.εκ. Το δικύλινδρο σύνολο το οποίο έχουμε συναντήσει ήδη στο Supersport 950 και το νέο Monster, έχει απόδοση 114 ίππους και 96 Nm ροπής έχοντας εναρμονιστεί με τις προδιαγραφές ρύπων Euro5.

Οι... χουλιγκανισμοί επιτρέπονται με το Hypermotard 950SP, πάντα σε ασφαλές περιβάλλον.

Η έκδοση SP κοστίζει 19.000€ με πλούσιο πακέτο ηλεκτρονικών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημαντική αλλαγή έχουμε στο κιβώτιο ταχυτήτων το οποίο έχει καινούρια εξαρτήματα που υπόσχονται Εκτεταμένη είναι και η χρήση carbon στο SPπιο ομαλές αλλαγές ταχυτήτων αλλά και μεγαλύτερη αντοχή στη σκληρή χρήση πίστας. Στην έκδοση SP η Ducati προσφέρει και quickshifter για ανέβασμα/κατέβασμα ταχυτήτων χωρίς συμπλέκτη.

Εξωτερικά, το νέο Hypermotard διαθέτει νέα γραφικά στην «αγωνιστική» έκδοση SP, ενώ η απλή έκδοση παραμένει στο κόκκινο της Ducati, ενώ είναι διαθέσιμη και η εντυπωσιακή έκδοση RVE με ειδικά γραφικά από τη Concours d’Elegance Villa d’Este. Οι αναρτήσεις της Ohlins και οι ζάντες της Marchesini είναι στάνταρ στην έκδοση SP ανεβάζοντας τον πήχη πολύ ψηλά και την αδρεναλίνη ακόμα περισσότερο.

Το βίντεο παρουσίασης της ειδικής έκδοσης RVE του Hyper

 

Στρίβει, φρενάρει, κάνει σούζα και ντριφτάρει... τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα όπλο διασκέδασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην πίστα το Ducati Multistrada V4 Pikes Peak

Οι μπαταρίες είναι το μοναδικό εμπόδιο της Ducati για ηλεκτρική μοτοσικλέτα

MotoGP Γαλλίας: Τρομερή νίκη του Miller στο Le Mans

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης