Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Honda έχει ξεκινήσει να μας παρουσιάζει την γκάμα του 2022 με πρώτη και καλύτερη την αναβαθμισμένηΗ Honda έχει πουλήσει πάνω από 106.000 CB και CBR στην Ευρώπη από το 2013 που παρουσιάστηκαν. Africa Twin. Τώρα, ήρθε η ώρα της πολύ σημαντικής σειράς των 500 κ.εκ. να αναβαθμιστεί και να φρεσκαριστεί για την επόμενη χρονιά προκειμένου να κατακτήσει και πάλι την πρώτη θέση στην αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τρεις μοτοσικλέτες που παρουσιάστηκαν είναι η naked CB500F, η supersport CBR500R και η μεσαία adventure CB500X. Στο κομμάτι του κινητήρα οι τρεις μοτοσικλέτες χρησιμοποιούν το δικύλινδρο σύνολο των 471 κ.εκ., το οποίο αποδίδει 47,6 ίππους δίνοντας τη δυνατότητα σε αναβάτες διπλώματος A2 να μπορούν να το οδηγήσουν. Εκείνο που έχει αλλάξει είναι ο ψεκασμός PGM-FI, ο οποίος έχει βελτιώσει την καμπύλη ροπής.

Το 75% των αναβατών του CB500X είναι έμπειροι αναβάτες που εμπιστεύονται τη Honda για την άνεση και την ποιότητά της.

Στοχευμένες αναβαθμίσεις για περισσότερη ασφάλεια και οδηγική απόλαυση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο κομμάτι των αναρτήσεων έχουμε τις σημαντικότερες αλλαγές. Στο εμπρός μέρος, πλέον, οι τρεις CB είναιΝέο και ελαφρύτερο είναι το ψαλίδι με αυξημένη ακαμψία. εξοπλισμένες με ανεστραμμένο πιρούνι Big Piston της Showa 41mm αυξάνοντας την ποιότητα κύλισης της μοτοσικλέτας. Στην καλύτερη συμπεριφορά των μοντέλων έχουν βοηθήσει οι νέες ελαφρύτερες ζάντες αλουμινίου, ενώ τα φρένα έχουν αναβαθμιστεί με δύο δίσκους εμπρός 296mm και ακτινικές δαγκάνες της Nissin.

Στην περίπτωση του Honda CB500X ο εμπρός τροχός είναι 19 ιντσών σε σχέση με τους 17 ιντσών τροχούς των υπόλοιπων μοντέλων, ενώ και η διαδρομή της ανάρτησης είναι μεγαλύτερη. Τα μοντέλα έρχονται και σε νέους χρωματισμούς, τρεις για το CB500F, δύο για την CB500X και μία για το CBR500R. Η καινούρια σειρά αναμένεται στις αρχές της επόμενης χρονιάς στην Ελλάδα.

Το εμπρός ανεστραμμένο πιρούνι πηγαίνει υπέροχα στο γυμνό CB500F.

Οι νεότεροι αναβάτες προτιμούν το εξαιρετικό στυλ του CBR500R, που συνδυάζει σπορ οδήγηση και πρακτικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θα έρθει το Honda CB200X στην Ευρώπη;

Αναβαθμίσεις ουσίας για το Honda Africa Twin του 2022

Το 2022 αναμένεται το νέο Honda Crossrunner NT1100

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης