Mετά τον προβληματισμό με την αξιοπιστία των κινητήρων τους, ο οποίος προσωρινά αντιμετωπίζεται με περιορισμό στις στροφές τους, τα εφετινά YZR-M1 φαίνεται πως μένουν και από.. φρένα.

Την περασμένη εβδομάδα ο Fabio Quartararo είχε προβλήματα στο σύστημα πέδησης της μοτοσυκλέτας του, χωρίς τελικά να έχουν βρεθεί λύσεις όπως φάνηκε και από τις πολλές εξόδους που είχε στο ζέσταμα το πρωί της Κυριακής. Στον αγώνα ήταν η σειρά του YZR-Μ1 του Maverick Vinales να παρουσιάσει πρόβλημα στον ίδιο τομέα, οποίος δεν ήταν άλλος από τα φρένα. Ο Ισπανός σε κάποια στιγμή του αγώνα σήκωσε το χέρι του υποδηλώνοντας ότι είχε κάποιο σοβαρό πρόβλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια η κατάσταση φάνηκε να διορθώνεται, ωστόσο μετά από λίγο χειροτέρεψε δραματικά με αποτέλεσμα η αρχή του 17ου γύρου να τον βρίσκει χωρίς φρένα αναγκάζοντας τον να πηδήξει από τη μοτοσυκλέτα του! Εξηγώντας το τι έγινε, ο Vinales είπε:

«Στην αρχή ένιωθα φανταστικά και πίεζα το Dovi, τον οποίο και πέρασα, μετά όμως με πέρασε με ευκολία στην ευθεία. Κατόπιν περίμενα να βρω το ρυθμό μου, αλλά κατάλαβα ότι έχανα πίεση στο μπροστινό φρένο. Έκοψα λίγο και οι χρόνοι μου πήγαν στο 1:26. Έπειτα πίεσα ξανά κατεβάζοντας στο 1:24 αλλά και πάλι δεν είχα φρένα. Έτσι με πέρασαν ο Quartararo, ο Rossi και ο Petrucci.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τη συνέχεια, οι δηλώσεις του Maverick ήταν οι εξής: «Ύστερα μπορούσα και πάλι να επιβραδύνω τη μοτοσυκλέτα και άρχιζα να πλησιάζω το Valentino, ωστόσο το φρένο έσκασε και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Είναι κάτι που δεν μου έχει τύχει ποτέ σε όλη μου την καριέρα!»

Πηγή: Mgp.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης